Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολική επαναφορά: Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει επισήμως ο Παύλος Πολάκης – Τσίπρας: Γενναία η αυτοκριτική του

Ολική επαναφορά: Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει επισήμως ο Παύλος Πολάκης – Τσίπρας: Γενναία η αυτοκριτική του
Πλέον και μετά την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η υποψηφιότητα Πολάκη αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Επιστρέφει και επισήμως πλέον στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον και μετά την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η υποψηφιότητα Πολάκη αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρεται:

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.
Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Γενναία αυτοκριτική Πολάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επιστολή του Παύλου Πολάκη και όπως είπε υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να επανεξετάσει το ζήτημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «σήμερα, η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας», προσθέτοντας ότι «η επιστολή του συντρόφου Πολάκη, όμως, μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει, θα έλεγα, να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής».
«Παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό, όντως, αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στην επιστολή του Παύλου Πολάκη, επισήμανε τα εξής: «Σήμερα η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας.
Η επιστολή του συντρόφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε.
Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής.
Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης.
Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό.
Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια.
Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή προέταξε το ψέμα, την επικοινωνία, τη δικαιολογία για να αποποιηθεί την ευθύνη και σημείωσε ότι η τραγωδία των Τεμπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε τις τεράστιες ευθύνες, τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και υπογράμμισε ότι «μπροστά μας μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη. Ίσως τη δυσκολότερη από όσες έχουμε δώσει ως τώρα».

Καθεστώς απέναντί μας

Όπως είπε, «γνωρίζουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε μόνο μια αποτυχημένη κυβέρνηση, αλλά ένα καθεστώς νομής και αναδιανομής, που ελέγχει και μεγάλο μέρος της ενημέρωσης.
Η τραγωδία στα Τέμπη που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής απέδειξε ωστόσο πως υπάρχουν ρωγμές.
Και το μαύρο δεν μπορεί πάντα να γίνεται άσπρο».
 
Πολάκης: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι

Με μία θριαμβευτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πανηγύρισε οΠαύλος Πολάκης την επιστροφή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
«ΜΑΖΙ για τη μεγάλη ΝΙΚΗ!
Πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ.
Για να ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ!
Για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ1: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι...
ΥΓ2: Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο...», έγραψε ο Κρητικός βουλευτής παραθέτοντας μία φωτογραφία του με τον Αλέξη Τσίπρα.
 


ΝΔ: Κωλοτούμπα Τσίπρα

«Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι ο “πολακισμός” είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την «επιστροφή» του Κρητικού βουλευτή στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές», επισημαίνει η ΝΔ.
«Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση.
Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα», καταλήγει το κυβερνόν κόμμα.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Άδοξο τέλος για τη δήθεν μετριοπαθή στροφή ΣΥΡΙΖΑ

Με αιχμές σχολίασε το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης.
« Ο κ Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών».
Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Επιπλέον σκωπτικά τονίζει ότι «η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους όρους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης