Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρετώδεις διεργασίες: Η Deutsche Bank εξετάζει την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse

Πυρετώδεις διεργασίες: Η Deutsche Bank εξετάζει την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse
Οι διαβουλεύσεις της Deutsche Bank αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αξιολόγησης των πιθανών επιπτώσεων από την κατάρρευση της Credit Suisse
Η Deutsche Bank AG παρακολουθεί την κατάσταση στην Credit Suisse Group AG εξετάζοντας την απόκτηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg σε δημοσίευμά του το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.
Οι συζητήσεις έχουν ήδη φτάσει στο σημείο για το ποια τμήματα της Credit Suisse θα ήταν ελκυστικά και ποια αποτίμηση θα είχαν τα επιθυμητά περιουσιακά στοιχεία σε περίπτωση που θα γίνουν διαθέσιμα προς πώληση, αν εξαγοραζόταν από την UBS Group AG ή κατέρρεε.
Οι διαβουλεύσεις της γερμανικής τράπεζας μέχρι στιγμής είναι εσωτερικές και δεν έχει κάνει ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις στην ελβετική τράπεζα, ανέφεραν τα εν λόγω άτομα.
Οι διαβουλεύσεις της Deutsche Bank αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αξιολόγησης των πιθανών επιπτώσεων από την κατάρρευση της Credit Suisse.

Το σχέδιο της UBS

Η UBS διερευνά την εξαγορά του συνόλου ή τμημάτων της Credit Suisse κατόπιν προτροπής των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών και οποιοσδήποτε συνδυασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, σημειώνει το Bloomberg. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.
Τα τμήματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου της Credit Suisse θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ενδιαφέρον, δεδομένης της διάθεσης της γερμανικής εταιρείας να επεκταθεί σε αυτούς τους τομείς.
Είχε ήδη μελετήσει τις εν λόγω επιχειρήσεις, ενώ η ελβετική τράπεζα προετοίμαζε μια σημαντική αναμόρφωση της στρατηγικής της, την οποία παρουσίασε στα τέλη Οκτωβρίου.

Η αναδιάρθρωση

Το σχέδιο είχε τεθεί σε αναμονή από τότε που ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε την αναδιάρθρωσή του, αν και άτομα που γνωρίζουν το ζήτημα ανέφεραν πρόσφατα ότι θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ξανά εάν γίνονταν διαθέσιμα τα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η εταιρεία θέλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ενοποίηση -όταν αυτή τελικά συμβεί- μετά τη διακοπή των συνομιλιών για μια πιθανή συμφωνία εξαγοράς της γερμανικής Commerzbank AG. Ο ίδιος ανέφερε ότι η τράπεζα θα πρέπει να έχει "τακτοποιήσει τα του οίκου της" μέχρι το τέλος του 2022, αν και μόλις αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι δεν έχει άμεσο ενδιαφέρον για συγχωνεύσεις και εξαγορές.
Από τότε που ανέλαβε το πόστο του πριν από πέντε χρόνια, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank έχει διεξάγει επίσημες συνομιλίες εξαγοράς με την Commerzbank AG και ανεπίσημες με την UBS, αν και όλες οι συζητήσεις διακόπηκαν τελικά χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης