Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο για ένταλμα κατά Putin: Δεν αναγνωρίζουμε το Διεθνές Δικαστήριο, δεν ανήκει καν στον ΟΗΕ

Κρεμλίνο για ένταλμα κατά Putin: Δεν αναγνωρίζουμε το Διεθνές Δικαστήριο, δεν ανήκει καν στον ΟΗΕ
Η Ρωσία, καθώς και πολλά άλλα κράτη, δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία αυτού του δικαστηρίου και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσία από νομική άποψη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) και θεωρεί τις αποφάσεις του άκυρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σχολιάζοντας την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το σώμα για τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
«Θεωρούμε την ίδια τη διατύπωση του θέματος εξωφρενική και απαράδεκτη.
Η Ρωσία, καθώς και πολλά άλλα κράτη, δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία αυτού του δικαστηρίου και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσία από νομική άποψη» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Αυτό είναι, στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που θα ήθελα και θα μπορούσα να σας πω για αυτήν την απόφαση», πρόσθεσε.

Οι επισκέψεις Putin

Ο Peskov δεν σχολίασε μια ερώτηση σχετικά με το εάν η απόφαση του δικαστηρίου θα επηρεάσει τις επισκέψεις του Putin σε χώρες που αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ: «Δεν έχω τίποτα να προσθέσω σε αυτό το θέμα».
Νωρίτερα την Παρασκευή (17/3/2023) έγινε γνωστό ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Putin και τη Ρωσίδα επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών Maria Lvova-Belova .

Το Δικαστήριο δεν είναι μέρος του ΟΗΕ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δημιουργήθηκε με το Καταστατικό της Ρώμης το 1998.
Δεν είναι μέρος του ΟΗΕ και είναι αφορά μόνο τις χώρες που έχουν επικυρώσει τη δικαιοδοσία του.
Οι μη υπογράφοντες περιλαμβάνουν τη Ρωσία ενώ και οι ΗΠΑ απέσυραν τη συμμετοχή τους από το όργανο αυτό.
Η Κίνα δεν έχει υπογράψει καν το καταστατικό.
Το 2016, ο Putin υπέγραψε μια διαταγή σύμφωνα με την οποία η Ρωσία δεν θα γίνει συμβαλλόμενο μέρος του Διεθνούς Δικαστήριο.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το δικαστήριο «δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που του είχαν ανατεθεί και δεν έχει γίνει ένα πραγματικά ανεξάρτητο όργανο διεθνούς δικαιοσύνης»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης