Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse και UBS απορρίπτουν μία αναγκαστική συγχώνευση

Credit Suisse και UBS απορρίπτουν μία αναγκαστική συγχώνευση
Όχι σε συγχώνευση λένε Credit Suisse και UBS
Η Credit Suisse και η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια UBS Group αντιτίθενται σε μια πιθανή αναγκαστική συγχώνευση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η UBS επικεντρώνεται περισσότερο στη διαχείριση πλούτου και δεν επιθυμεί να αναλάβει ρίσκο που σχετίζεται με την Credit Suisse.
Η μετοχή της Credit Suisse υποχωρεί 3%, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις μετά τη χορήγηση ρευστότητας από την SNB.
Σε συνέντευξή του αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Andre Helfenstein, διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας, δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα SRF ότι η χρηματοδότηση είναι "προληπτική ρευστότητα" που θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να εκτελεί τα σχέδια αναδιάρθρωσής της και "να λειτουργεί καλά σε αυτή την ταραχώδη κατάσταση".
Ο Andre Helfenstein, πρόσθεσε ότι η Credit Suisse εργάζεται για την αναχαίτιση των εκροών πελατών, αλλά σημείωσε ότι η διόρθωση είναι "κάτι που δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης