Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Φινλανδία ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan για να … επιτρέψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Στην Φινλανδία ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan για να … επιτρέψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ
Ερωτηματικό τι θα συμβεί με τη Σουηδία
Στην Φινλανδία μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα πως η Τουρκία δίνει το πράσινο φως προκειμένου η σκανδιναβική αυτή χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Αυτό άλλωστε εν πολλοίς έχει προαναγγείλει και ο Φινλανδός πρόεδρος, Sauli Niinisto, ο οποίος υπογράμμισε πως αναμένει την οριστική έγκριση της Τουρκίας.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως η Φινλανδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ νωρίτερα από τη Σουηδία, παρά το γεγονός ότι επιδίωξη των δύο αυτών κρατών που για δεκαετίες φημίζονταν για την ουδετερότητα τους, ήταν να μπουν ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία εμποδίζει μέχρι στιγμής την ένταξη της Σουηδίας, κατηγορώντας την ότι δεν καταγράφει πρόοδο στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων, αναφερόμενη κυρίως στο ότι δεν προχωρά στην έκδοση Κούρδων, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.
Πάντως, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Σουηδός πρωθυπουργός υποστήριξε πως το θέμα δεν είναι εάν, αλλά πότε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η χώρα του.
Σημειώνεται πως πέρα από την Τουρκία, το μόνο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει ψηφίσει για την ένταξη των δύο αυτών κρατών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, είναι η Ουγγαρία, η οποία ωστόσο δεν έχει θέσει κάποια προαπαιτούμενα ή εμπόδια στην ένταξη τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης