Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάλεσμα Putin στη ρωσική ελίτ: Επενδύστε για να χτίσουμε μία νέα οικονομία

Κάλεσμα Putin στη ρωσική ελίτ: Επενδύστε για να χτίσουμε μία νέα οικονομία
Ο Putin ανέφερε στους επιχειρηματίες ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει έναν "πόλεμο κυρώσεων"
Σχετικά Άρθρα
Κάλεσμα στους δισεκατομμυριούχους και την επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας να επενδύσουν σε νέα τεχνολογία, παραγωγικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις για να βοηθήσουν τη Ρωσία να ξεπεράσει τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψει την οικονομία της, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin.
Ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής αψηφήσει αυτές τις δυτικές προσπάθειες και ότι οι δυτικές επιχειρήσεις που αποφάσισαν να παραμείνουν στη Ρωσία αντί να φύγουν, έλαβαν μια έξυπνη απόφαση.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε προσωπικά με τους κορυφαίους δισεκατομμυριούχους της Ρωσίας για πρώτη φορά από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022, την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Putin ισχυρίστηκε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να στείλει τις ρωσικές δυνάμεις, και στην ουσία τους ανάγκασε σε μια δημόσια επίδειξη συναίνεσης.
Πολλοί από τους μεγιστάνες, γνωστοί ως ολιγάρχες, τέθηκαν στη συνέχεια στη λίστα των κυρώσεων από τη Δύση, σχολιάζει το πρακτορείο Ειδήσεων.

Πιέσεις για αύξηση επενδύσεων

Πάνω από ένα χρόνο μετά, ο Putin τους πιέζει να αυξήσουν τις επενδύσεις στην πατρίδα τους και να στηρίξουν την οικονομία μπροστά σε ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ δυτικών κυρώσεων.
Οι δισεκατομμυριούχοι Oleg Deripaska, Vladimir Potanin, Alexei Mordashov, German Khan, Viktor Vekselberg, Viktor Rashnikov, Andrei Melnichenko και Dmitry Mazepin - των οποίων τα συμφέροντα κυμαίνονται από μέταλλα και τράπεζες μέχρι λιπάσματα - ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων την Πέμπτη, σύμφωνα με εικόνες από τη συγκέντρωση.
Ο Putin ανέφερε στους επιχειρηματίες ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει έναν "πόλεμο κυρώσεων", αλλά προσανατολίζει γρήγορα την οικονομία της προς τις χώρες που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, και τους ευχαρίστησε που εργάζονται για να βοηθήσουν το ρωσικό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης