Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roubini: «Ώρα Lehman» για την Ευρώπη η Credit Suisse - Πολύ μεγάλη για να σωθεί αλλά και για να... καταρρεύσει

Roubini: «Ώρα Lehman» για την Ευρώπη η Credit Suisse - Πολύ μεγάλη για να σωθεί αλλά και για να... καταρρεύσει
O Roubini, ο οποίος έχει προειδοποιήσει για κραχ στις αγορές, προειδοποιεί ότι η Credit Suisse είναι πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει αλλά και πολύ μεγάλη για να διασωθεί
Σχετικά Άρθρα
Για «στιγμή Lehman Brothers» στην Ευρώπη κάνει λόγο ο διάσημος οικονομολόγος Nouriel Roubini με φόντο την κρίση στην ελβετική τράπεζα.
O Roubini, ο οποίος έχει προειδοποιήσει για κραχ στις διεθνείς αγορές, προειδοποιεί ότι η Credit Suisse είναι πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει αλλά και πολύ μεγάλη για να διασωθεί.
«Η αμερικανική Silicon Valley Bank αφορούσε μόνο 150 δισ. δολάρια ενεργητικό, ενώ στην περίπτωση της Credit Suisse μιλάμε για τουλάχιστον 700 δισ. δολάρια.
Οτιδήποτε συμβεί στην Credit Suisse θα έχει συστημικό αντίκτυπο όχι μόνο στο ευρωπαϊκό χρηματοικονομικό σύστημα αλλά στο παγκόσμιο
», τόνισε ο διάσημος οικονομολόγος.
«Όπως επεσήμανα στη συνέντευξή μου στο Bloomberg TV σήμερα το πρωί, η κρίση της Credit Suisse είναι μια "στιγμή Lehman" για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές.
"Δεν είναι καν σαφές ποιες είναι οι διάφορες μη πραγματοποιημένες ζημιές τους σε τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία», έγραψε στο Twitter o Roubini. Η μετοχή της Credit Suisse έφτασε να υποχωρεί σχεδόν 30%, καθώς οι Σαουδάραβες μεγαλομέτοχοι απέρριψαν το ενδεχόμενο νέας οικονομικής στήριξης, την ώρα που ο πρόεδρος της προβληματικής τράπεζας αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας.
Ο πρόεδρος Alex Lehmann μπορεί να ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα της ελβετικής τράπεζας δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά της Silicon Valley Bank, ωστόσο δεν πείθει τους επενδυτές.
Η κατάρρευση της ελβετικής τράπεζες προκάλεσε τραπεζικό sell off σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης