Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβες από τον Seymour Hersh: Οι NYT παραπλανούν για τo σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream – Τους ανατίναξαν οι ΗΠΑ

Βόμβες από τον Seymour Hersh: Οι NYT παραπλανούν για τo σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream – Τους ανατίναξαν οι ΗΠΑ
«Η έννοια της αμερικανικής ηγεμονίας... απλά δεν λειτουργεί πια», δήλωσε ο βραβευμένος αμερικανός δημοσιογράφος και καταγγέλλει για παραπληροφόρηση τους New York Times
Σχετικά Άρθρα
O δημοσιογράφος Seymour Hersh, ο συγγραφέας μιας αποκαλυπτικής έρευνας για το σαμποτάζ στο Nord Stream, πιστεύει ότι η κυβέρνηση του  Joe Biden καθοδηγείται από το παρανοϊκό μίσος για τον Ρώσο πρόεδρο Putin  και τον κομμουνισμό.
«Νομίζω ότι απλώς οδηγούνται από το μίσος για οτιδήποτε σχετίζεται, ιδιαίτερα με τον Putin, καθώς και τον κομμουνισμό...
Είναι εκτός εαυτού.
Εξαιτίας αυτού, κάνουν ανόητα πράγματα», είπε σε συνέντευξή του στην κινεζική τηλεόραση (CGTN) .
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι «πλήρως ανόητη».
«Η έννοια της αμερικανικής ηγεμονίας... απλά δεν λειτουργεί πια.
Αυτό είναι που έχω κατανοήσει σε αντίθεση με την αμερικανική ηγεσία», πρόσθεσε.

Τα στοιχεία για το σαμποτάζ

Ο βραβευμένος με Pulitzer, Seymour Hersh, δημοσίευσε ένα άρθρο τον Φεβρουάριο σχετικά με την έρευνά του για το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικου αερίου Nord Stream.
Στο δημοσίευμά του αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων του ΝΑΤΟ Baltops το καλοκαίρι του 2022, Αμερικανοί δύτες τοποθέτησαν εκρηκτικά κάτω από τους αγωγούς Nord Stream, τα οποία οι Νορβηγοί ενεργοποίησαν τρεις μήνες αργότερα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αποφάσισε να σαμποτάρει τους αγωγούς Nord Stream μετά από περισσότερους από εννέα μήνες μυστικών συζητήσεων με την ομάδα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ο Hersh
Nord Stream, sabotage carried out by 6 men: reconstruction
Επιχείρηση παραπληροφόρησης 

Ο Seymour Hersh κατηγόρησε ταυτόχρονα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από το υλικό που ο ίδιος αποκάλυψς
«Αυτοί (η κυβέρνηση των ΗΠΑ.) προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από το άρθρο που έγραψα, το οποίο είχε πολλές αποκαλύψεις», εξήγησε ο δημοσιογράφος.
Στην αρχή της εβδομάδας, οι New York Times ανέφεραν τη υπαρξη στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία μια συγκεκριμένη φιλοουκρανική ομάδα βρισκόταν πίσω από το σαμποτάζ στο Nord Stream, τα σχέδια της οποίας δεν ήταν απαραίτητα γνωστά στην ηγεσία του Κιέβου.
Με τη σειρά του, το γερμανικό έντυπο Zeit έγραψε ότι τα ίχνη της επίθεσης στους αγωγούς οδηγούν προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας.
Πρέπει να έχετε ανθρώπους που (...) είναι ειδικοί στις καταδύσεις και ειδικοί στη χρήση του C-4 (...) Πρέπει (...)να εκπαιδεύονται για εβδομάδες και μήνες στα νερά της Βαλτικής Θάλασσας», πρόσθεσε ο Hersh για να καταγγειλει.. τα μεγειρεμένα ρεπορτάζ.
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Dmitry Peskov χαρακτήρισε τέτοιες ειδήσεις συντονισμένη επιχείρηση παραπλάνησης.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε απορία για το πώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που επικαλούνται τα δημοσιεύματα μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς να διεξαγάγουν έρευνα.
Η Ρωσία εξακολουθεί να αποκλείεται από τη διαδικασία της έρευνας, δήλωσε ο αξιωματούχος, και πριν από λίγες ημέρες η Μόσχα έλαβε σχετική ενημέτωση από την Κοπεγχάγη και τη Στοκχόλμη.
Nord Stream gas leaks 2022.svg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης