Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Αντί να νοιάζεται για την ειρήνη η Ουκρανία, εξετάζει τη μετονομασία της Ρωσίας σε... «Μοσχοβία»

Zakharova (Ρωσία): Αντί να νοιάζεται για την ειρήνη η Ουκρανία, εξετάζει τη μετονομασία της Ρωσίας σε... «Μοσχοβία»
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανέθεσε στον πρωθυπουργό Denis Shmygal να «μελετήσει προσεκτικά» τη δυνατότητα μετονομασίας της Ρωσίας σε Μοσχοβία στην ουκρανική γλώσσα, εάν η κίνηση είναι δυνατή στο ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο και ποιες συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται από την άποψη του διεθνούς δικαίου.
Η ιδέα της μετονομασίας της Ρωσίας σε... Μοσχοβία στην ουκρανική γλώσσα αποδεικνύει για άλλη μια φορά προσπάθειες δημιουργίας «αντι-Ρωσίας» από την Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο 11/3 η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Νωρίτερα, όπως αναφέρθηκε, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανέθεσε στον πρωθυπουργό Denis Shmygal να «μελετήσει προσεκτικά» τη δυνατότητα μετονομασίας της Ρωσίας σε Μόσχα στην ουκρανική γλώσσα.
«Εδώ είναι μια άλλη απόδειξη μιας προσπάθειας δημιουργίας "αντι-Ρωσίας" από την Ουκρανία, αντί να φροντίσουν για την ειρήνη», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram το Σάββατο, σχολιάζοντας τις οδηγίες του Ουκρανού προέδρου.

Οι οδηγίες ήρθαν ως απάντηση σε μια αναφορά που συγκέντρωσε 25.000 υπογραφές στον ιστότοπο του Zelensky και ως εκ τούτου υποβλήθηκε προς εξέταση στον πρόεδρο της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από τον Shmygal να μελετήσει εάν η κίνηση είναι δυνατή στο ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο και ποιες συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται από την άποψη του διεθνούς δικαίου.
Η αναφορά προτείνει επίσης την αντικατάσταση του όρου «Ρωσική Ομοσπονδία» με την «Ομοσπονδία της Μόσχας» και τον προσδιορισμό «Ρώσος» με τον όρο «Μοσχοβίτης».
Πρόταση για μετονομασία της Ρωσίας σε Μόσχα εκφράστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου τον Ιανουάριο του 2022, μετά από παρόμοιες πρωτοβουλίες που προτάθηκαν από τις περιφερειακές αρχές από τις ουκρανικές περιοχές Lvov και Rovno τον Δεκέμβριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης