Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Επιχειρηματικές συμφωνίες και αποτελέσματα στο επίκεντρο – ΔΕΗ και Eurobank στο επίκεντρο

XA: Επιχειρηματικές συμφωνίες και αποτελέσματα στο επίκεντρο – ΔΕΗ και Eurobank στο επίκεντρο
Στο εξωτερικό, οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ήπια πτωτικά καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν την προοπτική περαιτέρω αύξησης επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα
Επιχειρηματικές συμφωνίες και εταιρικά αποτελέσματα επιστρέφουν στο προσκήνιο και αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία συγκεκριμένων μετοχών, ενώ από το εξωτερικό η τάση θα δώσει και αυτή τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε συμφωνία εξαγοράς της Enel Romania με αντίτιμο 1,26 δισ. ευρώ με χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ από δανεικά και τα υπόλοιπα από ίδια κεφάλαια.
Σήμερα το απόγευμα η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές για τη συμφωνία.
Επιπλέον, η Eurobank θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Η Cenergy επίσης ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για τη χρήση 2022 και θα δώσει μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.
Στο εξωτερικό, οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ήπια πτωτικά καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν την προοπτική περαιτέρω αύξησης επιτοκίων.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί ξανά και η μετοχή της Jumbo καθώς οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών από τις εκτιμήσεις της διοίκησης δίνουν σημαντικά υψηλότερη τιμή στόχο.
Η Eurobank Equities αύξησε τιμή στόχο στα 25,60 ευρώ από 19,50 ευρώ διατηρώντας τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ήπια πτωτικά με τους επενδυτές να σταθμίζουν την προοπτική περαιτέρω αύξησης επιτοκίων υπό το πρίσμα των επιθετικών ομιλιών από τη FED.

Piraeus Securities
Η ολοκλήρωση της σημαντικής συμφωνίας της ΔΕΗ στη Ρουμανία θα πρέπει να αποτελέσει θετικό παράγοντα για την αγορά σήμερα. Επίσης οι επενδυτές περιμένουν τις προοπτικές κερδοφορίας της Eurobank και τα σχόλια για πιθανή διανομή μερίσματος μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει αδύναμη. ΔΕΗ, Jumbo και Cenergy θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να διατηρούνται.

Beta
Η συμφωνία της ΔΕΗ μπορεί να δώσει κίνητρο για ένα ράλι ανακούφισης στη σημερινή συνεδρίαση. Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από Eurobank και Cenergy επίσης υποστηρίζουν μία ανάκαμψη.

Κύκλος
Η Wall Street αφοµοίωσε τα µηνύµατα της οµιλίας µε τους δείκτες να σταθεροποιούνται αλλά µε καθοδική τάση σε αντίθεση µε τις ευρωπαϊκές αγορές που συντηρούν ανοδικό momentum. Οι 1.060 µονάδες του Γ.∆.
συνεχίζουν να παραµένουν το εγγύτερο όριο στήριξης µε τον απόηχο του δυστυχήµατος των Τεµπών να προκαλεί αναταράξεις στη θυµωµένη ελληνική κοινωνία.

Depolas
Στο εξωτερικό, η συνολική εικόνα δεν έχει διαφοροποιηθεί, αλλά στο εσωτερικό, η ανησυχία γύρω από την εκλογική αναμέτρηση κλιμακώνεται μετά το πολύνεκρο δυστύχημα και αυτό αποτυπώνεται μερικώς και στην αυξημένη μεταβλητότητα. Διατηρούμε το εύρος των εκτιμώμενων τιμών στην περιοχή των 1120 – 990 μονάδων στην παρούσα φάση, ενώ αξιολογούμε τα εισερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα εξαντλείται στα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας των ΗΠΑ. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πληθωρισμός Φεβρουαρίου στην Κίνα διαμορφώθηκε αρκετά χαμηλότερα των εκτιμήσεων ενδεχομένως υπονοώντας και χαμηλότερο ρυθμό βελτίωσης της οικονομικής δραστηριότητας μετά την άρση των περιορισμών στη χώρα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 901 μονάδες. Σημεία στήριξης 1068 και 1033 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1133 και 1254 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης