Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση των ΗΠΑ στη Γεωργία: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τους διαδηλωτές

Παρέμβαση των ΗΠΑ στη Γεωργία: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τους διαδηλωτές
«Καλούμε την κυβέρνηση της Γεωργίας να σεβαστεί την ελευθερία του συνέρχεσθαι και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department
Οι ΗΠΑ κάλεσαν τις γεωργιανές αρχές να «σεβαστούν τις ειρηνικές διαδηλώσεις», λέγοντας ότι είναι «σε αλληλεγγύη με τον γεωργιανό λαό» που διαμαρτύρεται ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες η Βουλή της Γεωργίας.
«Καλούμε την κυβέρνηση της Γεωργίας να σεβαστεί την ελευθερία του συνέρχεσθαι και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department Ned Price, επαναλαμβάνοντας την «ανησυχία» της Ουάσινγκτον για αυτό τον νόμο.
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή ημέρα σε ογκώδεις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, διαμαρτυρόμενοι κατά του νόμου περί «ξένων πρακτόρων», που σύμφωνα με τους επικριτές του, σηματοδοτεί μια στροφή προς τον απολυταρχισμό στη χώρα.
Επεισόδια ξέσπασαν εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης (8/3/2023) καθώς διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Βουλής, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης