Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για τα Τέμπη - Στο μικροσκόπιο καθυστερήσεις στην τεχνολογική αναβάθμιση των σιδηροδρόμων

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για τα Τέμπη - Στο μικροσκόπιο καθυστερήσεις στην τεχνολογική αναβάθμιση των σιδηροδρόμων
Ο πρωθυπουργός ζήτησε την προτεραιοποίηση των υποθέσεων που αφορούν στο δυστύχημα στα Τέμπη
Σχετικά Άρθρα
Την προτεραιοποίηση των υποθέσεων, που αφορούν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζητά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά στη διερεύνηση τυχόν καθυστερήσεων στην τεχνολογική αναβάθμιση των σιδηροδρόμων, ανεξάρτητα από τις εργασίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι το πόρισμα της επιτροπής θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα ώστε να καταστεί μέρος της δικογραφίας.

Epistoli.JPG
Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης Λάρισας

Εν τω μεταξύ, ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, μετά τη μαραθώνια απολογία του για το δυστύχημα στα Τέμπη, οδηγήθηκε στη φυλακή.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθούν και άλλα πρόσωπα ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες.
Την Κυριακή (5/3/2023) έγινε γνωστό ότι ο προϊστάμενός του σταθμάρχη, ο οποίος έχει τεθεί σε αργία, έλαβε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το δυστύχημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει λάβει κλήση να καταθέσει και είναι θέμα χρόνου να γίνει.
Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο ρόλος που ενδέχεται να διαδραμάτισε στην τραγωδία ο δεύτερος σταθμάρχης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έφυγε από τη βάρδια μισή ώρα νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης