Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έγγραφο: Η παραίτηση - σοκ ένα χρόνο πριν τη νέα τραγωδία στα Τέμπη: Σοβαρές καταγγελίες, κακοδιαχείριση

Έγγραφο: Η παραίτηση - σοκ ένα χρόνο πριν τη νέα τραγωδία στα Τέμπη: Σοβαρές καταγγελίες, κακοδιαχείριση
Στην επιστολή παραίτησής του προς την ΕΡΓΟΣΕ καταγγέλλει καθυστερήσεις, μη τήρηση φυσικού αντικειμένου και κακοδιαχείριση συμβάσεων, που αφορούν έργα σηματοδότησης και ασφάλειας των γραμμών

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι η επιστολή παραίτησης που είχε στείλει τον Απρίλιο του 2022 ο πρόεδρος της επιτροπής ETCS της ΕΡΓΟΣΕ Χρ. Κατσιούλης. Πρόκειται για επιτροπή που έχει αρμοδιότητα τα έργα σηματοδότησης και τα συστήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Στην επιστολή παραίτησής του προς την ΕΡΓΟΣΕ καταγγέλλει καθυστερήσεις, μη τήρηση φυσικού αντικειμένου και κακοδιαχείριση συμβάσεων, που αφορούν έργα σηματοδότησης και ασφάλειας των γραμμών.
O ίδιος μάλιστα στη επιστολή επισημαίνει ότι εξαιτίας μη τήρησης των συμβάσεων στο τμήμα Οινόη - Τιθορέα «θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των τρένων στο εν λόγω τμήμα με 200 Km/h χωρίς σε αυτό να υπάρχει καμιά ένδειξη της κατάστασης της γραμμής, ακόμη και θραύσης αυτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων». 
ETCS.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης