Τελευταία Νέα
Διεθνή

NATO: Η Ρωσία ευθύνεται πλήρως για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Πυρά και στη Λευκορωσία

NATO: Η Ρωσία ευθύνεται πλήρως για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Πυρά και στη Λευκορωσία
Η Ρωσία δεν έχει καμία διάθεση για δίκαιη και διαρκή ειρήνη υποστηρίζει το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία φέρει την πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία επισημαίνει το ΝΑΤΟ, αναφέροντας πως θα σταθεί στο πλευρό του Κιέβου σε αυτόν τον βάναυσο πόλεμο που αποτελεί εδώ και δεκαετίες τη σοβαρότερη απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια.
«Ενισχύουμε περαιτέρω την πολιτική και πρακτική υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή και θα διατηρήσουμε την υποστήριξή μας για όσο διάστημα χρειαστεί για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να επικρατήσει.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να συντονίζεται στενά με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών οργανισμών, ιδίως της ΕΕ, καθώς και των ομοϊδεατισσών χωρών.
Παραμένουμε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες της Ουκρανίας να εξασφαλίσει το ελεύθερο και δημοκρατικό της μέλλον.
Επιβεβαιώνουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.
Υποστηρίζουμε πλήρως το εγγενές δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα και στο να επιλέγει τις δικές της ρυθμίσεις ασφαλείας» αναφέρει το ΝΑΤΟ σε σχετική ανακοίνωση του για τη συμπλήρωση ενός από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Πυρά και στη Λευκορωσία

«Ενώ καλέσαμε τη Ρωσία να συμμετάσχει εποικοδομητικά σε αξιόπιστες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, η Ρωσία δεν έχει δείξει κανένα γνήσιο άνοιγμα σε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη.
Παραμένουμε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε συντονισμένη διεθνή πίεση στη Ρωσία.
Καταδικάζουμε επίσης όλους εκείνους, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας, που διευκολύνουν ενεργά τον πόλεμο της Ρωσίας.
Δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για ρωσικά εγκλήματα πολέμου και άλλες φρικαλεότητες.
Όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ιδιαίτερα κατά του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας και συμπεριλαμβανομένων των εκτοπισμών παιδιών και της σεξουαλικής βίας που σχετίζεται με συγκρούσεις» τονίζει το ΝΑΤΟ, το οποίο αναφέρει πως «ο πόλεμος της Ρωσίας απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια».

Αμυντική συμμαχία

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα σε ολόκληρο τον ευρωατλαντικό χώρο.
Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική Συμμαχία.
Ενισχύουμε σημαντικά την αποτρεπτική και αμυντική μας στάση και παραμένουμε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό συμμαχικού εδάφους» επισημαίνει το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης