Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Ηλιόπουλος (Sea Jets) αντί να υποβάλει προσφορά 560 εκατ για την Attica Group παίζει παιχνίδια εντυπώσεων με 14 εκατ

Ο Ηλιόπουλος (Sea Jets) αντί να υποβάλει προσφορά 560 εκατ για την Attica Group παίζει παιχνίδια εντυπώσεων με 14 εκατ
H Πειραιώς και η MIG θα πουλούσαν την Attica Group την ακτοπλοϊκή εταιρία στον Ηλιόπουλο αντί σε ένα σχήμα όπως την Strix... αν καταθέσει πρόταση 560 εκατ
Η οικογένεια Ηλιόπουλου Sea Jets κατέχει μέσω συνεχιζόμενων αγορών το 12,99% της MIG της Marfin Investment Group…(μαζί με φίλα προσκείμενους μετόχους) έχοντας επενδύσει 14 εκατ ενώ συνολικά αποτιμώνται τα 122,136 εκατ μετοχές ή 12,99% της MIG 26,5 εκατ ευρώ.
Έχει επενδύσει 14 εκατ και προσπαθεί με παιχνίδια εντυπώσεων να πιέσει την Πειραιώς, να πιέσει την MIG, να πιέσει την Attica Group.
Στην MIG εμφανίζεται μέσω της Ratio holding ενώ έχουν εμφανιστεί και άλλοι επενδυτές όπως η Multiway του Κλεάνθους που είναι φιλικά προσκείμενοι στην οικογένεια Ηλιόπουλου.
Το παράδοξο είναι ότι η οικογένεια Ηλιόπουλου της Sea Jets δεν εμφανίστηκε στο προσκήνιο πείθοντας τις τράπεζες και πείθοντας την Πειραιώς ότι ενδιαφέρεται για την Attica Group… κάνοντας κάτι απλό.
Φέρνοντας πρόταση εξαγοράς για την Attica Group 560 εκατ… είναι βέβαιο ότι η Πειραιώς και η MIG θα πουλούσαν την Attica Group την ακτοπλοϊκή εταιρία στον Ηλιόπουλο αντί σε ένα σχήμα όπως την Strix.

Ωστόσο με 15 εκατ θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις επιλέγοντας την φθηνή λύση… για να πει στην Πειραιώς και στην Attica Group ότι είμαι και εγώ εδώ.
Δεν υποτιμούμε την Sea Jets αλλά με ρεαλιστικά κριτήρια οι τράπεζες θέλουν να βλέπουν καθαρές λύσεις και ως τέτοιες θεωρείται η Sea Jets να υποβάλλει προσφορά για την Attica Group…

To παιχνίδι εντυπώσεων της Sea Jets είναι αδιέξοδο… ίσως κερδίσει κάποιο δρομολόγιο και σίγουρα θα κερδίσει κάποια υπεραξία από τις μετοχές που αγόρασε στην MIG… αλλά δεν θα κερδίσει την Attica Group.
Υποχρεώνει την Πειραιώς να πληρώσει ακριβότερο μέσω των δύο δημόσιων προτάσεων στην MIG και στην Attica Group στα 1,8050 ευρώ αλλά… ποιο είναι το τελικό διακύβευμα;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης