Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Η Κίνα διαβεβαιώνει πως δεν θα δώσει όπλα στη Ρωσία – Κόκκινη γραμμή για την ΕΕ

Borrell (ΕΕ): Η Κίνα διαβεβαιώνει πως δεν θα δώσει όπλα στη Ρωσία – Κόκκινη γραμμή για την ΕΕ
Παραμένουμε άγρυπνοι υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως έλαβε διαβεβαιώσεις από την Κίνα πως δεν πρόκειται να προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία διατύπωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του Αμερικάνου ΥΠΕΞ, Anthony Blinken, ο οποίος υπογράμμισε πως η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει όπλα στη Ρωσία.
Η Κίνα αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις Blinken και κάλεσε τις ΗΠΑ αφενός να μην της κουνούν το δάχτυλο αφετέρου να αλλάξουν στάση απέναντι στην ουκρανική κρίση, διότι αυτές είναι που πυροδοτούν και κλιμακώνουν την ένταση με τη διαρκή αποστολή όπλων.
«Εάν συνέβαινε αυτό, το Πεκίνο θα ξεπερνούσε την «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει η ΕΕ στη σχέση της με την Κίνα» διεμήνυσε ο Borrell, αναφέροντας πως για το θέμα αυτό συζήτησε τόσο με τον Blinken όσο και με τον κορυφαίο Κινέζο διπλωμάτη Wang Yi.
Όπως είπε ο Borrell, κατά την ομιλία του με τον Wang Yi εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να δώσει η Κίνα όπλα στη Ρωσία, και κάλεσε το Πεκίνο να μην το πράξει.
«Μου είπε πως δεν πρόκειται να το κάνουν.
Αλλά θα παραμείνουμε άγρυπνοι» υπογράμμισε ο Borrell, τη στιγμή πάντως που οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να δαπανήσουν το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αγοραστούν 1 εκατομμύριο οβίδες 155 χιλιοστών για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης