Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία καλεί τις υπηρεσίες του ΟΗΕ να διερευνήσουν τις εκρήξεις του Nord Stream – Δεν θα ανεχθούμε συγκάλυψη

Η Ρωσία καλεί τις υπηρεσίες του ΟΗΕ να διερευνήσουν τις εκρήξεις του Nord Stream – Δεν θα ανεχθούμε συγκάλυψη
Τι δήλωσε ο ειδικός εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya
Σχετικά Άρθρα
Ο ειδικός εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya σημείωσε ότι ο ΟΗΕ έχει την ικανότητα να δημιουργήσει μηχανισμούς για τη διερεύνηση περιστατικών όπως το σαμποτάζ στο Nord Stream
Η ρωσική πλευρά θα παροτρύνει τις αρμόδιες δομές του ΟΗΕ να ερευνήσουν τη δολιοφθορά στο Nord Stream, δήλωσε ο ειδικός εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya την Κυριακή19 Φεβρουαρίου 2023.
«Θέλουμε και, φυσικά, θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για αυτό το θέμα, εάν δεν διεξάγεται ήδη σε εθνικό επίπεδο, γιατί αυτό που συμβαίνει εκεί, φυσικά, δεν είναι έρευνα, αλλά ένα κακέκτυπο, όπως έχουμε δηλώσει.
Θα προτρέψουμε τις αρμόδιες δομές του ΟΗΕ να το χειριστούν αυτό», είπε ο διπλωμάτης.
Σημείωσε επίσης ότι ο ΟΗΕ έχει την ικανότητα να δημιουργήσει μηχανισμούς για τη διερεύνηση περιστατικών όπως το σαμποτάζ στους αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.
«Ο ΟΗΕ έχει δημιουργήσει πολυάριθμους διαύλους για τη διεξαγωγή ειδικών ερευνών. Όπως γνωρίζετε, εφαρμόζονται διαδικασίες όταν χρειάζεται, είτε στη Συρία είτε αλλού», απάντησε σε δηλώσεις σχετικά με την έλλειψη ειδικών επιτροπών του ΟΗΕ για τη διερεύνηση των εκρήξεων στο Αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream.
Νωρίτερα την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, η Ρωσία υπέβαλε σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με μια έρευνα σχετικά με το σαμποτάζ του περασμένου έτους στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης