Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τοποθετήσεις στα μικρομεσαία – Τις 1.100 μονάδες κοιτάζει και πάλι ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τοποθετήσεις στα μικρομεσαία – Τις 1.100 μονάδες κοιτάζει και πάλι ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στις αγορές, καθώς μετά και την ισχυρή πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, οι επενδυτές φαίνεται σύμφωνα με αναλυτές, να αφήνουν για λίγο στην άκρη τις ανησυχίες για τα επιτόκια και να εστιάζουν στις αντοχές των οικονομιών. Η Ελληνική Οικονομία πάει καλά και καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επομένως εξακολουθεί να τραβάει επενδυτικά βλέμματα. Προς τις 1.100 μονάδες κινείται πάλι στο άνοιγμα ο Γ.Δ. ακολουθώντας το θετικό κλίμα του εξωτερικού.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγάλουν αντίδραση σήμερα, μετά τις χθεσινές απώλειες και ξεχωρίζει η Πειραιώς, η Alpha Bank και η Εθνική με άνοδο άνω του 1,5%. Οριακά μικρότερη άνοδο έχει η Eurobank. Η Αττικής στο +10%...

VIOHALCO: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα από τα βαριά χαρτιά και ενισχύεται άνω του 2% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια. Στις τελευταίες συνεδριάσεις και ειδικά στα μικρομεσαία βλέπουμε μία διάθεση για υψηλότερες αποτιμήσεις στις εταιρείες του κλάδου των μετάλλων.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αυτή κι αν έχει μείνει απελπιστικά πίσω στον κλάδο. Στα 1,8660 ευρώ και στο +0,97% με αποτίμηση 700 εκατ. ευρώ.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Φαντάζεστε να κάνει καμία ρελάνς και να υποχρεώσει κάποιους σε δημόσια πρόταση; Γιατί όταν τότε δεν έβλεπε τίποτα η Επιτροπή, δε μιλούσαν. Τώρα έχουν γίνει όλοι λαλίστατοι.

MIG: Χθες στο σχόλιό μας στο άνοιγμα της αγοράς γράφαμε πως θα θέλαμε να δοθεί κάποια ενημέρωση από την Πειραιώς ειδικά προς τους μετόχους της στο σκεπτικό ότι ξοδεύει λεφτά για να αποκτήσει τον έλεγχο αυξάνοντας το τίμημα χωρίς να μας έχει πει οφέλη ή ζημία από το deal. Βλέπουμε κάποια σχόλια σήμερα, που μας δείχνουν ότι έχει δοθεί μία άτυπη ενημέρωση αλλά και πάλι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες. Στο χειρότερο σενάριο θα έγραφε κόκκινα όλα τα δάνεια (MIG, Attica Group, ΑΝΕΚ) ποσό που μάλλον υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. Βάζει δηλαδή κάποια λεφτά και αγοράζει MIG για να μη γράψει αυτή τη ζημιά; Αλλά επίσης δε δίνει κάποια εξήγηση γιατί «κυνηγάει» τις μετοχές, κίνηση που δείχνει ότι κάτι φοβάται, προφανώς λόγω του άλλου μετόχου (πλευρά Ηλιόπουλου). Με άνοδο 9,5% και φυσικά πάνω από τη νέα τιμή της δημόσιας πρότασης. Υψηλή μεταβλητότητα βλέπουμε πάλι.

CENTRIC: Στην προσυνεδρίαση μπήκε πάλι εντολή πώλησης 17.000 τεμαχίων στο -30%. Βέβαια, λίγο πριν την έναρξη των συναλλαγών πάλι ακυρώθηκε η εντολή. Αυτά δεν πρέπει να τα κοιτάνε οι αρμόδιες αρχές;

BIOKΑΡΠΕΤ: Συνεχίζει ανοδικά και ξεπέρασε τα 2 ευρώ, τιμή που είχε να δει από τον Οκτώβριο του 2008.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Παρά τη μεγάλη άνοδο χθες, η μετοχή συνεχίζει και σήμερα υψηλότερα και πάλι με καλό όγκο. Στα 0,67 ευρώ και στο +2,76%.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Σύμφωνα με ενημέρωση για το ξενοδοχείο που υπάρχει αυτή η παρανομία σύμφωνα με την πολεοδομία και την οποία αμφισβητεί η εταιρεία, ακυρώθηκε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί.

REVOIL: Στα 1,47 ευρώ στο ξεκίνημα και με άνοδο 4,26%. Χαμηλός ο όγκος αλλά βγαίνουν πωλητές στην τελευταία τιμή. Η αποτίμηση στα 32 εκατ. ευρώ και μάλλον είναι μεταξύ των φθηνότερων εταιρειών του Χ.Α. Για κάποιο λόγο όμως οι επενδυτές αδιαφορούν.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Παρά τη διάψευση των σεναρίων περί δημόσιας πρότασης, τα οποία όπως ξαναγράψαμε πιστεύουμε ότι έπρεπε να είχαν διαψευστεί από τους μετόχους και όχι από τη διοίκηση, η μετοχή διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης ανόδου. Στα 2,83 ευρώ και στο +1,80% με χαμηλό όγκο.

AS COMPANY: Στα 2,38 ευρώ και πάει να πιάσει τα υψηλά του περασμένου Απρίλη που ήταν και κορυφή του Αυγούστου 2021. Αν τα ξεπεράσει κοιτάζει προς τα 2,50 ευρώ αλλά και εκεί φθηνή θα είναι η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης