Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής η Δύση για ειρήνευση στην Ουκρανία, διδαχθήκαμε από τις συμφωνίες του Minsk

Ρωσία: Δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής η Δύση για ειρήνευση στην Ουκρανία, διδαχθήκαμε από τις συμφωνίες του Minsk
Τι επισήμανε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία Alexander Botsan-Kharchenko - Δριμύ κατηγορώ κάτά της Δύσης για αναξιοπιστία
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία είναι δύσπιστη όσον αφορά την επιτυχή έκβαση πιθανών συνομιλιών με το Κίεβο λόγω της συνεχούς διατύπωσης ψευδών υποσχέσεων από τη Δύση, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία Alexander Botsan-Kharchenko σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti που κυκλοφόρησε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023.
«Δεν έχουμε εμπιστοσύνη.
Εξαιτίας αυτού που συνέβη, λόγω των ψεμάτων για τις συμφωνίες του Minsk, για την επέκταση του ΝΑΤΟ», επισημανε, όταν ρωτήθηκε εάν είναι δυνατόν να πιστέψουμε στην επιτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών μετά τις δηλώσεις της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel ότι oι συμφωνίες του Minsk για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στο Donbass, που βρίσκονται σε ισχύ από τις αρχές του 2015 έως τις αρχές του 2022, ήταν μια απλή προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Χάρτη του ΟΗΕ

«Η ειδική επιχείρηση διεξάγεται σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στο Donbass που είχε εξελιχθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια με δολοφονίες Ρώσων αμάχων.
Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε πόλεμο κατά των Ρώσων στο Donbass το 2014, μετά το πραξικόπημα, και με πλήρη υποστήριξη από τη Δύση.
Έκτοτε, προσπαθούμε να βρούμε μια ειρηνική, πολιτική λύση, αλλά υπήρχαν πάρα πολλά ψέματα από την άλλη πλευρά και από τους άλλους συμμετέχοντες στις συνομιλίες , αλλά για τη Ρωσία, αποδέχονται ανοιχτά τώρα ότι δεν ήθελαν να εφαρμοστούν οι συμφωνίες του Minsk, ότι ήθελαν να κερδίσουν χρόνο για να ενισχύσουν τον στρατό της Ουκρανίας και να επιτείνουν την αρνητική κατάσταση στο Donbass», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Τα ψέματα της Δύσης

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2022 ότι τα ψέματα της Δύσης σχετικά με τους στόχους των συμφωνιών του Minsk πρέπει να επισημανθούν, να αναδειχθούν και να θεωρηθούν εκτός του διεθνούς δικαίου .
Σύμφωνα με τη Zakharova, από την πρώτη στιγμή, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ουκρανία υπονοούσαν κάτι εντελώς αντίθετο από αυτό που είχαν δεσμευτεί ανοιχτά στους λαούς τους, στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα.
Putin disappointed by Merkel's words about Minsk agreements | Ukrainska  Pravda
H Δύση κέρδιζε χρόνο

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Pyotr Poroshenko δήλωσε νωρίτερα ότι οι συμφωνίες του Minsk του 2015 κατέστησαν δυνατή τη αναδιάταξη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού κατά της Ρωσίας.
Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Zeit τον περασμένο Δεκέμβριο ότι οι συμφωνίες του Minsk ήταν «μια προσπάθεια να κερδίσει στην Ουκρανία χρόνο για να γίνει ισχυρότερη».
Σύμφωνα με αυτήν, «ήταν σαφές σε όλους» ότι η  κρίση που είχε δημιουργηθεί είχε «παγώσει» και το ζήτημα δεν είχε επιλυθεί, «αλλά παρείχε πολύτιμο χρόνο στην Ουκρανία».
Ο τότε Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, ο οποίος συμμετείχε επίσης στις συζητήσεις του Πακέτου Μέτρων για την εφαρμογή των συμφωνιών του Minsk το 2015, επιβεβαίωσε αργότερα τη δήλωση της Merkel.
Kyiv's Push to End Eastern Ukraine's Conflict Risks Prolonging It
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης