Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Φήμες ότι ΔΕΗ ή Μυτιληναίος αντικαθιστούν τη Macquarie και με First Sentier διεκδικούν Τέρνα Ενεργειακή - Διαψεύδει ο Μυτιληναίος

Φήμες ότι ΔΕΗ ή Μυτιληναίος αντικαθιστούν τη Macquarie και με First Sentier διεκδικούν Τέρνα Ενεργειακή - Διαψεύδει ο Μυτιληναίος
Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΗ θέλει να επεκταθεί στις ΑΠΕ και έχει ανακοινώσει το στρατηγικό της σχέδιο ενώ είχε πραγματοποιήσει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα
Την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για την εξαγορά της ENEL Romania, η αποχώρηση της Macquarie από τη διεκδίκηση της Τέρνα Ενεργειακή μαζί με τη First Sentier έχει δημιουργήσει τριγμούς στη χρηματιστηριακή αγορά.
Φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στα χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρουν πως η ΔΕΗ -και ίσως και η Μυτιληναίος- εξετάζουν το ενδεχόμενο να «εμπλακούν» στην Τέρνα Ενεργειακή και μαζί με τη First Sentier να την εξαγοράσουν.
Όπως είναι λογικό, αυτές οι φήμες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από τις διοικήσεις των δύο εταιρειών, ούτε βέβαια να θα μπορούσαν όλες οι εταιρείες μαζί να την εξαγοράσουν ή τελικά θα είναι μία ή δύο.
Η μετοχή υπενθυμίζεται πως αύξησε τη μεταβλητότητά της στις προηγούμενες συνεδριάσεις και μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέγραψαν σημαντικές μεταβολές, λόγω της πληροφορίας της αποχώρησης της Macquarie.
Η Μυτιληναίος διαθέτει ισχυρή ρευστότητα και θέλει να αναπτυχθεί περαιτέρω.
Επίσης και η ΔΕΗ θέλει να επεκταθεί στις ΑΠΕ και έχει ανακοινώσει το στρατηγικό της σχέδιο ενώ είχε πραγματοποιήσει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.

Τι αναφέρει η Μυτιληναίος...

Η Διοίκηση της MYTILINEOS με σεβασμό προς τους μετόχους και το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, ενημερώνει σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι πρόσφατα δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε υποτιθέμενο ενδιαφέρον της MYTILINEOS για εξαγορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απολύτως αβάσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης