Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 7,3 δισ. φράγκα οι ζημίες της Credit Suisse το 2022 - Έχασε 123,2 δισ. υπό διαχείριση κεφάλαια

tags :
Στα 7,3 δισ. φράγκα οι ζημίες της Credit Suisse το 2022 - Έχασε 123,2 δισ. υπό διαχείριση κεφάλαια
Η Credit Suisse ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ένα σχέδιο απλοποίησης και μετασχηματισμού των δραστηριοτήτων της
Σχετικά Άρθρα
Ζημίες ύψους 1,4 δισ. ελβετικών φράγκων (1,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων), ανακοίνωσε η Credit Suisse το δ' 3μηνο του 2022, καθώς συνεχίζει την τεράστια στρατηγική της αναμόρφωση.
Το τριμηνιαίο αποτέλεσμα ήταν χειρότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών για ζημία ύψους 1,32 δισ. ελβετικών φράγκων, και ανέβασε τις ζημίες της ελβετικής τράπεζας για το σύνολο του έτους στα 7,3 δισ. ελβετικά φράγκα.
Υπό την πίεση των επενδυτών, η Credit Suisse ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ένα σχέδιο απλοποίησης και μετασχηματισμού των δραστηριοτήτων της σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε σταθερή κερδοφορία μετά από χρόνιες υποαποδόσεις στην επενδυτική της τράπεζα και μια σειρά από αποτυχίες στον τομέα του κινδύνου και της συμμόρφωσης.
Ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Koerner δήλωσε ότι το 2022 ήταν μια "κρίσιμη χρονιά για την Credit Suisse" και ότι "εκτελούσε με ρυθμό" το στρατηγικό της σχέδιο για τη δημιουργία μιας "απλούστερης, πιο εστιασμένης τράπεζας".
"Συγκεντρώσαμε με επιτυχία ~4 δισ. ελβετικά φράγκα σε μετοχικό κεφάλαιο, επιταχύναμε την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας για το κόστος και σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο στη ριζική αναδιάρθρωση της Επενδυτικής μας Τράπεζας", ανέφερε ο Koerner σε δήλωσή του.
"Έχουμε ένα σαφές σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας Credit Suisse και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τον τριετή στρατηγικό μας μετασχηματισμό με την αναδιαμόρφωση του χαρτοφυλακίου μας, την ανακατανομή κεφαλαίων, τη σωστή διαμόρφωση της βάσης κόστους και την αξιοποίηση των ηγετικών μας δικαιωµάτων".

Εκροές κεφαλαίων

Οι αναφορές σχετικά με τη ρευστότητα οδήγησαν την Credit Suisse να αντιμετωπίσει σημαντικές εκροές στα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία στα τέλη του 2022, αλλά ο Koerner δήλωσε στο CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Ιανουάριο ότι η τράπεζα είδε μια απότομη μείωση των εκροών και ότι τα χρήματα επιστρέφουν τώρα σε ορισμένους τομείς της επιχείρησης.
Παρά ταύτα, οι καθαρές εκροές ανήλθαν σε 110,5 δισ. ελβετικά φράγκα το τέταρτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα οι ετήσιες εκροές περιουσιακών στοιχείων για το 2022 να διαμορφωθούν σε 123,2 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι 30,9 δισ. εισροών για το 2021.
Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας είδε καθαρές εκροές περιουσιακών στοιχείων ύψους 95,7 δισεκατομμυρίων το 2022, οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο τέταρτο τρίμηνο.
Ο δείκτης CET 1 (common equity tier one capital), ένα μέτρο της φερεγγυότητας της τράπεζας, έφτασε το 14,1% από 14,4% πριν από ένα χρόνο.
Τα καθαρά έσοδα του τέταρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 3,06 δισ. ελβετικά φράγκα, από 4,58 δισ. ελβετικά φράγκα ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του τέταρτου τριμήνου ανήλθαν σε 4,33 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, έναντι 6,27 δισεκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης