Τελευταία Νέα
Διεθνή

Patrushev (Ρωσία): Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα γεωπολιτικά τους πειράματα ανά τον κόσμο

Patrushev (Ρωσία): Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα γεωπολιτικά τους πειράματα ανά τον κόσμο
Η μεγάλη εστία αστάθειας στο Αφγανιστάν θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες της περιοχής είπε ο Nikolay Patrushev
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα γεωπολιτικά τους πειράματα ανά τον κόσμο διατύπωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolay Patrushev κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία για το Αφγανιστάν.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Αμερικάνοι θα συνεχίσουν τα γεωπολιτικά τους πειράματα και σε άλλες περιοχές του κόσμου, κυρίως στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, αλλά και στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική» υποστήριξε ο Patrushev, αναφέροντας πως η μεγάλη εστίας αστάθειας που δημιούργησε η Δύση στο Αφγανιστάν θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες της περιοχής.
Όπως είπε ο Patrushev, αυτό οφείλεται στα όπλα που εγκαταλείφθηκαν από τη δυτική συμμαχία σε τεράστιες ποσότητες κατά την αποχώρηση των στρατευμάτων τους.

Εγκατέλειψαν τεράστιες ποσότητες όπλων

«Μιλάμε για περισσότερα από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, δεκάδες αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκατοντάδες συστήματα πυροβολικού, όλμους, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες βαριά και ελαφρά φορητά όπλα. αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε ο Patrushev.
Όπως είπε, τα όπλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για να ενταθεί ο ένοπλος αγώνας μεταξύ ενδοαφγανικών ομάδων όσο και να πωληθούν στη μαύρη αγορά, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατών σε τρίτες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης