Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bridgewater Associates: Τα μετρητά των επενδυτών κινδυνεύουν... μία είναι η λύση

Bridgewater Associates: Τα μετρητά των επενδυτών κινδυνεύουν... μία είναι η λύση
Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου Hedge Fund στον κόσμο, Ray Dalio, λέει ότι τα μετρητά "κινδυνεύουν", αλλά βλέπει μια απροσδόκητη λύση
Ο πληθωρισμός αποτελεί τεράστιο ζήτημα για όλες σχεδόν τις μεγάλες χώρες κατά το τελευταίο έτος περίπου.
Τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις έχουν αισθανθεί τον πόνο, με τα κέρδη των προηγούμενων τεσσάρων τριμήνων να αποδεικνύονται σχετικά υποτονικά.
Ενώ ο πληθωρισμός μειώνεται σιγά σιγά, έχει προκαλέσει την εκτίναξη του χρέους των ΗΠΑ και άλλων χωρών στα ύψη.
Μεταξύ του ισχυρού πληθωρισμού και του τεράστιου βάρους του χρέους, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, Ray Dalio, έχει αναπτύξει την επενδυτική του αυτοκρατορία σε ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ο Dalio δήλωσε: "Το χρήμα όπως το ξέρουμε βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή τυπώνουμε πάρα πολύ, και δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες".
Ο Dalio απέκλεισε το Bitcoin ως λύση, διότι, όπως λέει, έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ ασταθές, δεν σχετίζεται με τίποτα και πολλοί κλάδοι είναι πιο ενδιαφέροντες από το κρυπτονόμισμα.

Ψηφιακά νομίσματα

Ενώ το Bitcoin δεν είναι η απάντηση, ένα ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να είναι.
"Νομίζω ότι αυτό που θα ήταν το καλύτερο είναι ένα νόμισμα συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό", δήλωσε ο Dalio, σημειώνοντας ότι το πλησιέστερο πράγμα στην αγορά στο όραμά του είναι ένα ομόλογο δείκτη συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό με τη μορφή νομίσματος.
Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη αφήγηση γύρω από τα ψηφιακά νομίσματα και την κρυπτογράφηση.
Το συναίσθημα γύρω από την κρυπτογράφηση και άλλα ψηφιακά νομίσματα βρίσκεται πιθανότατα σε ιστορικό χαμηλό λόγω των πρόσφατων καταρρεύσεων των FTX, Celsius Network LLC, BlockFi και αρκετών άλλων.
Αλλά το Bitcoin έχει αυξηθεί έως και 50% από τα χαμηλά του Νοεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποια ευκαιρία για τους επενδυτές καθώς το συναίσθημα ανακάμπτει - ακόμη και αν δεν λειτουργεί ως νόμισμα.

Που επενδύει η Bridgewater Associates

Ορισμένες νεοφυείς επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή την ανάκαμψη του κλίματος, συμπεριλαμβανομένης της Gameflip.
Η Gameflip είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση με όγκο άνω των 140 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά των μη βρώσιμων token (NFT) και των περιουσιακών στοιχείων τυχερών παιχνιδιών, η οποία θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη των περιουσιακών στοιχείων που βασίζονται στην κρυπτογράφηση, ακόμη και όταν συνεχίζει να έχει τις ρίζες της στην ευρύτερη ανθεκτική στην ύφεση αγορά τυχερών παιχνιδιών.
Η Gameflip πραγματοποιεί αύξηση στο StartEngine, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να επενδύσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Η ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά παρέχει επίσης επιλογές.
Οι δύο μεγαλύτερες συμμετοχές της Bridgewater είναι η Proctor & Gamble και η Johnson & Johnson, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% του συνολικού χαρτοφυλακίου της.
Ο Dalio σημείωσε ότι βλέπει τη βιοτεχνολογία και άλλες βιομηχανίες ως "πιο ενδιαφέρουσες από το Bitcoin".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης