Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Λονδίνο για πρώτη φορά από τη ρωσική εισβολή ο Zelensky – Συνάντηση με Sunak

Στο Λονδίνο για πρώτη φορά από τη ρωσική εισβολή ο Zelensky – Συνάντηση με Sunak
O Zelensky θα επισκεφθεί τους Ουκρανούς στρατιώτες που εκπαιδεύονται στη Μ. Βρετανία
Σχετικά Άρθρα
Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak.
Ο Zelensky θα επισκεφθεί τα ουκρανικά στρατεύματα που αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται στη Βρετανία και θα μιλήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο.
«Η επίσκεψη του προέδρου Zelensky στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί απόδειξη για το κουράγιο, την αποφασιστικότητα και τον αγώνα της χώρας του και απόδειξη για την άθραυστη φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το πρωθυπουργικό γραφείο της Μ. Βρετανίας.
Ο Sunak έχει ανακοινώσει τα σχέδια του για την επέκταση της εκπαίδευσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και στον αέρα και στη θάλασσα – πιλότοι μαχητικών, πεζοναύτες – και για την επιτάχυνση της προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού.
Όπως αναφέρεται ο Sunak θα εκφράσει την υποστήριξη της Μ. Βρετανίας στα σχέδια του Zelensky για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης