Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί αποδέχονται την εδαφική πραγματικότητα - Τι λέει ο Medvedev για το σενάριο της Κορέας

Οι Ουκρανοί αποδέχονται την εδαφική πραγματικότητα - Τι λέει ο Medvedev για το σενάριο της Κορέας
Πρόκειται για ευσεβείς πόθους, για εσωτερική κατανάλωση υποστήριξε ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Με το «σενάριο των δύο Κορέων» που φέρονται να προωθούν Ουκρανοί και Δυτικοί, το Κίεβο κάνει ένα πρώτο βήμα ως προς την αναγνώριση της υπάρχουσας εδαφικής πραγματικότητας υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Oleksiy Arestovych.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η συζήτηση για το «κορεατικό σενάριο» είναι απλώς ευσεβείς πόθοι.
Το υπόλοιπο κομμάτι της Ουκρανίας θα τεθεί υπό τον έλεγχο και την προστασία της Δύσης.
Και τότε θα φτάσουμε στο επίπεδο της Δημοκρατίας της Κορέας.
Όπου και εκεί, υπάρχει ακόμα ελπίδα για επανένωση με τα πρώην εδάφη» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, ο οποίος ωστόσο επισήμανε πως το σενάριο αυτό είναι «απλώς για εσωτερική χρήση και τίποτα άλλο».

Αναγνωρίζουν την εδαφική πραγματικότητα

Σύμφωνα με τον Medvedev, υπάρχει επίσης κάτι ακόμα αξιοσημείωτο στις αναφορές του Arestovych.
«Στο Κίεβο, έριξαν αμήχανα τη θέση πως δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν.
Στην καλύτερη, προτιμούν μια διαίρεση σε μέρη.
Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πρώτο βήμα ως προς το να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο έδαφος» υποστήριξε ο Medvedev, αναφέροντας πως η διαίρεση στον 38ο παράλληλο δημιούργησε δύο ανεξάρτητα κράτη στην Κορέα.
«Το Donbass και τα άλλα εδάφη έγιναν μέρος της Ρωσίας που είναι το μεγαλύτερο κράτος με πλήρη κυριαρχία και που έχει τα πιο ισχυρά όπλα» αναφέρει ο Medvedev.

Παραδοχή Ουκρανών: Δεν μπορούμε να κερδίσουμε τους Ρώσους

Η Ουκρανία δεν έχει τις δυνάμεις να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία διατύπωσε ο Oleksiy Arestovych, πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του ύστερα από την παραδοχή ότι ουκρανικός – και όχι ρωσικός – πύραυλος ήταν αυτός που έπληξε πολυκατοικία στο Dnipro, όπου και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι.
Η παραδοχή αυτή του Arestovych είχε προκαλέσει την οργή του Κιέβου, το οποίο και τον εξώθησε σε παραίτηση παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος είχε προσπαθήσει να «μαζέψει» τη δήλωση του.
Μάλιστα στη νέα του παρέμβαση ο Arestovych αναφέρει πως δεδομένης της αδυναμίας της Ουκρανίας να κερδίσει στον πόλεμο, η Δύση καλό θα ήταν να εξετάσει το σενάριο των «δύο Κορέων».

Η συνταγή της επιτυχίας

«Η επιτυχία απαιτεί 400.000 άψογα εκπαιδευμένους στρατιώτες με όπλα του ΝΑΤΟ.
Το έχουμε;
Όχι.
Θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον;
Όχι, δεν θα υπάρξει.
Δεν θα υπάρξουν αρκετά κέντρα εκπαίδευσης…
Εμείς ως κοινωνία δεν είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο αποτέλεσμα» αναφέρει ο Arestovych.

Το σενάριο

«Αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι και στη Δύση σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και εμείς είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από αυτούς.
Τι θα έπρεπε να κάνει η Δύση;
Να δει το σενάριο των δύο Κορέων.
Να δημιουργήσουν μια νέα Νότια Κορέα με εγγυήσεις» φέρεται να υποστήριξε σε ανάρτηση του στο Telegram o Arestovych, όπως μεταδίδει η ουκρανική εφημερίδα Strana.
Το σενάριο αυτό μάλιστα είχε επικαλεστεί προσφάτως και ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Danilov, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως θα μπορούσε να προσφερθεί στην Ουκρανία «μια κορεατική εκδοχή» συμφωνίας που θα περιλαμβάνει υπό όρους μια «38η παράλληλη».
Υπενθυμίζεται πως τα σύνορα της Βόρειας και της Νότιας Κορέας έχουν οριστεί από τον 38ο παράλληλο που αποτελεί μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης