Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβεβαιώσεις από την Ουκρανία ότι δεν θα πλήξει ρωσικό έδαφος με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Διαβεβαιώσεις από την Ουκρανία ότι δεν θα πλήξει ρωσικό έδαφος με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov δήλωσε αναμένεται το Φεβρουάριο σημαντική επίθεση από το ρωσικό στρατό το Φεβρουάριο, ενώ δεν έχει φτάσει ακόμη η στρατιωτική βοήθεια απο τη Δύση
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν σταλεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να πλήξει ρωσικό έδαφος και θα στοχεύσει μόνο ρωσικές μονάδες στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη, δήλωσε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την Παρασκευή (3/2) ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασίαζε το βεληνεκές κρούσης της Ουκρανίας συμπεριλήφθηκε στο ύψους 2,175 δισ. δολ.πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προκειμένου να βοηθήσει το Κίεβο να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις.
«Πάντοτε λέμε στους εταίρους μας επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που προμηθεύονται από ξένους εταίρους πρικειμένου να πλήξουμε ρωσικό έδαφος.
Τα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά κατά ρωσικών μονάδων στα προσωρινά κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη», επισήμανε ο Reznikov σε συνέντευξη Τύπου.

Μεγάλη ρωσική επίθεση το Φεβρουάριο 

Η Ουκρανία αναμένει μια πιθανή μεγάλη ρωσική επίθεση αυτόν τον μήνα, αλλά το Κίεβο έχει τα στρατιωτικά αποθέματα για να συγκρατήσει τις δυνάμεις της Μόσχας, παρόλο που δεν θα έχουν φθάσει εγκαίρως όλες οι τελευταίες στρατιωτικές προμήθειες της Δύσης, δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.
Ο Reznikov, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει τη νέα επίθεση τον Φεβρουάριο για συμβολικούς λόγους γύρω από την πρώτη επέτειο της εισβολής της, αλλά ότι τα μέσα της Μόσχας δεν είναι έτοιμα από στρατιωτική άποψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης