Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Στο κόκκινο» έκλεισε το πετρέλαιο, έχασε τα 80 δολ. το Brent – Απώλειες άνω του 7% για την εβδομάδα

tags :
«Στο κόκκινο» έκλεισε το πετρέλαιο, έχασε τα 80 δολ. το Brent – Απώλειες άνω του 7% για την εβδομάδα
«Στο κόκκινο» έκλεισε το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντική πτώση έκλεισαν την ημέρα και την εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου, σε χαμηλό ενός μήνα, ελέω αβεβαιότητας για τη ζήτηση από πλευράς Κίνας, αλλά και εν μέσω ταχείας νομισματικής σύσφιξης παγκοσμίως και οικονομικής αβεβαιότητας.
Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα, όπως ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία με ανάρτησή της στο Twitter. Οι πρεσβευτές των «27» ενέκριναν το πλαφόν, το οποίο αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναφέρεται σε αυτήν την ανάρτηση εξ ονόματος των χωρών μελών της ΕΕ. Πρόκειται για μια «σημαντική συμφωνία που εντάσσεται στη συνεχιζόμενη απάντηση της ΕΕ και των εταίρων της στον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας», πρόσθεσε. Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, η τιμή που συμφωνήθηκε από τους πρεσβευτές είναι τα 100 δολάρια ανά βαρέλι για τα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως το ντίζελ και τα 45 δολάρια ανά βαρέλι για τα χαμηλής ποιότητας πετρελαϊκά καύσιμα, όπως το μαζούτ.
Ως απόρροια των παραπάνω, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 3,3% στα 73,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παραδόσεως Απριλίου σημείωσε πτώση 2,7% στα 79,94 δολάρια το βαρέλι.
Σε επίπεδο εβδομάδας, το WTI απώλεσε το 7,9% της αξίας του, με την αντίστοιχη πτώση για το Brent να φθάνει το 7,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης