Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκουπίδια Leopard και Abrams χωρίς αεροπορική στήριξη - Εύκολοι στόχοι τα F-16 για S-300 και S-400

Σκουπίδια Leopard και Abrams χωρίς αεροπορική στήριξη - Εύκολοι στόχοι τα F-16 για S-300 και S-400
Άχρηστα τα δυτικά τανκ αν δεν προστατεύονται από αεροσκάφη και αν δεν απολαμβάνουν ισχυρή αμυντική υποστήριξη και υποστήριξη πυροβολικού αναφέρει Ρώσος αναλυτής
Σχετικά Άρθρα
Πολύ ισχυρά οχήματα, τα οποία όμως πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε «σκουπίδια» εάν δεν έχουν την αναγκαία αεροπορική υποστήριξη και τη στήριξη του πυροβολικού, χαρακτηρίζει τα Leopard και τα Abrams ο Ρώσος αναλυτής και αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Πυραύλων και Πυροβολικού, Konstantin Sivkov.
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα, Aydinlik ο Sivkov επισημαίνει πως το παράδειγμα της Τουρκίας, όπου στον πόλεμο στη Συρία τα τουρκικά Leopard υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
«Φυσικά, τα άρματα μάχης Leopard και Abrams είναι πολύ ισχυρά οχήματα.
Ωστόσο, αυτά τα τανκ είναι σκουπίδια αν δεν προστατεύονται από μαχητικά αεροσκάφη και αν δεν απολαμβάνουν ισχυρή αμυντική υποστήριξη και υποστήριξη πυροβολικού.
Τα τανκ Leopard ήδη απέτυχαν στη Συρία» αναφέρει ο Sivkov.

Το παράδειγμα της Τουρκίας

«Ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους και πιο έμπειρους παγκοσμίως.
Ωστόσο, όταν τα Leopard χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μέτρησαν πολλές απώλειες.
Ο τουρκικός στρατός έχασε δέκα Leopard σε μόλις μία ημέρα
Τα τεθωρακισμένα Abrams και Leopard που προορίζονται για την Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ίδια μοίρα» υπογραμμίζει ο Ρώσος αναλυτής.

Δεν θα αλλάξουν τίποτα τα F-16

Μάλιστα ο Sivkov υποστηρίζει πως ακόμα και αν η Δύση αποφασίσει να στείλει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία – κάτι πάντως που προς το παρόν απορρίπτουν κατηγορηματικά τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία -, αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
«Οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν τίποτα, καθώς τα πυραυλικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και S-400 θα μπορούν πολύ εύκολα να τα καταρρίψουν» επισημαίνει ο Sivkov.

H Ουκρανία θέλει 450 τανκ από τη Δύση αλλά παίρνει… 140

Tην θέση πως η Ουκρανία χρειάζεται αυτή τη στιγμή 350 με 450 τανκ από τη Δύση διατύπωσε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
«Πρώτον, χρειαζόμαστε πυραύλους με βεληνεκές 150 με 200 χιλιόμετρα.
Ήδη τους διαπραγματευόμαστε.
Δεύτερον, χρειαζόμαστε από 350 μέχρι 450 τανκ» υπογράμμισε ο Podolyak, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα 20minutos.
Ερωτηθείς για το πότε το Κίεβο θα είναι έτοιμο να προχωρήσει σε συνομιλίες, ο Podolyak είπε ότι μόνο όταν αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος όλα τα ρωσικά στρατεύματα και επιστρέψουν στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα, στα οποία, όπως είπε, προφανώς και συμπεριλαμβάνεται και η Κριμαία.

Περίπου 140 δυτικά τανκ με την πρώτη παρτίδα

Από τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της Δύσης, εκτιμάται πως η Ουκρανία θα παραλάβει στην πρώτη παρτίδα, περίπου 140 τανκ από 12 κράτη.
Μέχρι στιγμής, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Πολωνία, Νορβηγία, Σλοβακία, Ισπανία, κα, έχουν διαβεβαιώσει πως θα στείλουν τανκ στο Κίεβο.

Bonus

Από την πλευρά της η Ρωσία έχει διαμηνύσει πως θα καταστρέψει όλα τα δυτικά άρματα μάχης που θα σταλούν στην Ουκρανία.
Μάλιστα, προβλέπεται και bonus που κυμαίνεται από 100.000 έως 3 εκατομμύρια ρούβλια (από 1.400 έως 42.800 δολάρια) σε όποιον Ρώσο στρατιώτη καταφέρει να καταστρέψει ή να «αιχμαλωτίσει» ένα Νατοϊκό άρμα μάχης – Leopard ή Abrams – σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας Trans-Baikal, Alexander Osipov.
Όπως αναφέρεται, το υψηλότερο bonus θα δίνεται σε όποιον στρατιώτη καταφέρει να «αιχμαλωτίσει» ένα τέτοιο άρμα εν λειτουργία, αν και επισημαίνεται πως οι μάχιμοι Ρώσοι θα πρέπει να συγκρατούν τη γενναιότητα τους, εάν αυτό τους θέτει σε κίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης