Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικά λόγω ξένων αγορών – Που επικεντρώνονται οι αγοραστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικά λόγω ξένων αγορών – Που επικεντρώνονται οι αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με αξιόλογες απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αν και τα παράγωγα έστελναν σταθεροποιητικά μηνύματα. Με απώλειες και το δικό μας ξεκίνημα αλλά δείχνει και πάλι αντοχές. Υποχωρούν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor oil και Alpha Bank. Με μικρή άνοδο ΕΛΧΑ και Τέρνα Ενεργειακή. Πιο χαμηλά στις κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει και πάλι η MIG και η Κλουκίνας-Λάπας.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υποχωρεί 1,97% στο ξεκίνημα και είναι λίγο κάτω από τα 12 ευρώ. Ο όγκος όμως μόλις στα 15 τεμάχια στα πρώτα λεπτά, άρα μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια μεγάλη ανησυχία σήμερα. Αν υπήρχε θα βλέπαμε μεγαλύτερες πωλήσεις. Μικρή άνοδο για την Τέρνα Ενεργειακή με καλύτερες συναλλαγές.

ΟΤΕ: Προσπαθεί να κινηθεί ανοδικά και να πιάσει τα 14,50 ευρώ. Κάνει και καλό όγκο για ξεκίνημα.

MIG: Στα 0,0828 ευρώ η μετοχή με νέα άνοδο 14,21%. Μεγάλα τα κέρδη για όσους πήραν το ρίσκο να ποντάρουν στη μετοχή μετά τις ανακοινώσεις για την πώληση της Attica Group. Νομίζουμε πως έχει τα όπλα η Πειραιώς να «πολεμήσει» την εχθρική όπως λέγεται στάση του νέου μετόχου.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Ίσως ήταν η μόνη λύση και ευτυχώς που έγινε τώρα γιατί θα χανόταν και άλλη αξία. Σε σύγκριση με το προηγούμενο deal που χάλασε στο παρά 1 και ήταν η αιτία να υπάρξει ρήξη μεταξύ των βασικών μετόχων η τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη. Τότε έδινε ο αγοραστής 1,15 ευρώ ανά μετοχή χωρίς να παίρνει την εμπορική δραστηριότητα. Τώρα με 1 ευρώ τα παίρνει όλα. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να έχει πάει τόσο άσχημα το εμπορικό κομμάτι. Η διοίκηση δεν έχει κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Καλύτερα να δοθεί και να παραμείνει στο ταμπλό ως εταιρεία ακινήτων πλέον. Εμβληματικά τα ακίνητά της άλλωστε και θα προστεθούν και της Intracom.

Θα έχουμε δημόσια πρόταση και στο μέλλον τύπωμα μετοχών μάλλον, αν ερμηνεύουμε σωστά τις ανακοινώσεις. Δηλαδή δε θα αποχωρήσει από το Χ.Α.. Άντε μπας και αλλάξει και το όνομα που ούτε αυτό δε μπόρεσαν να αλλάξουν, αν και ο κ.Κλουκίνας έχει αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια. Θα πούμε επίσης πως η αξία των ακινήτων δεν είναι 37 εκατ. ευρώ όπως διαβάζουμε. Αυτό αναφέρεται στον ισολογισμό αλλά είναι για τα επενδυτικά ακίνητα. Έχει κι άλλα. Δηλαδή με discount αγοράστηκε η εταιρεία όχι με premium. Έγινε και το τελευταίο πακέτο 606 χιλ. τεμαχίων στα 0,90 ευρώ ανά μετοχή και είναι το υπόλοιπο του Λουκά Σπεντζάρη. Η μετοχή είναι στις επιλογές μας και θα την αφαιρέσουμε, για να την ξαναδούμε αργότερα. Η επιλογή που έχει ένας επενδυτής είναι να φύγει εδώ ή λίγο αργότερα στη δημόσια πρόταση ή και να μείνει να δει όλο το έργο που νομίζουμε ότι θα φέρει περαιτέρω άνοδο. Στα 0,93 ευρώ και στο +5,68%.

ATTICA GROUP: Στα 2 ευρώ και με απώλειες 9,09%. Ο όγκος υψηλός για ξεκίνημα και είναι πάνω από 86 χιλ. τεμάχια. Το ταμπλό δείχνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν. Από την άλλη μπορεί να αποτελεί και ευκαιρία η πτώση, αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο που έχει ανακοινωθεί.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Καλή η κίνηση της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και πιάνει την τιμή που είχε πριν την αποκοπή του μεγάλου μερίσματος που έδωσε. Στα 2,53 ευρώ με μικρό όγκο.

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δυνατό το χθεσινό μάζεμα και σήμερα με μικρό όγκο κινείται εκ νέου υψηλότερα.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με μεγάλο όγκο στο ξεκίνημα η μετοχή. Άλλαξαν χέρια 361 χιλ. τεμάχια και η μετοχή υποχωρεί 1,96% και είναι στα 0,60 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης