Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση κορυφής ΕΕ – Ουκρανίας στο Κίεβο – Ευρωπαϊκό όχι σε fast track ένταξη

Συνάντηση κορυφής ΕΕ – Ουκρανίας στο Κίεβο – Ευρωπαϊκό όχι σε fast track ένταξη
Πριν από τις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το δέκατο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση κορυφής θα έχουν σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου οι επικεφαλής της ΕΕ με τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky και την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας στο Κίεβο προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις αλλά και την βοήθεια προς την ουκρανική κυβέρνηση.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να διαβεβαιώσουν τον Zelensky πως θα επιβάλλουν και νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – θα είναι το δέκατο πακέτο -, το οποίο και εκτιμάται πως θα τεθεί σε ισχύ πριν από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή.
Σε χθεσινές συνομιλίες ο Zelensky κάλεσε τους Ευρωπαίους να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους ως προς τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αν και παραδέχθηκε πως «το τρομοκρατικό κράτος αυξάνει το ρυθμό προσαρμογής του σε αυτές τις κυρώσεις».

Όχι σε fast track ένταξη

Και μπορεί η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel να εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στην Ουκρανία, ωστόσο αναμένεται κατά τις σημερινές τους επαφές να ξεκαθαρίσουν στον Zelensky πως δεν θα πρέπει να περιμένει μια fast track διαδικασία για την ένταξη στην ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή στις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταστραφούν οι προσπάθειες του Zelensky να παρουσιάσει ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την Ουκρανία, κάτι που αναμφίβολα θα επηρέαζε αρνητικά το ηθικό των Ουκρανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης