Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Η Ελλάδα κάνει μάταιες εξοπλιστικές προσπάθειες, ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και της γειτονίας

Akar: Η Ελλάδα κάνει μάταιες εξοπλιστικές προσπάθειες, ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και της γειτονίας
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της παρουσίας στρατού στα ελληνικά νησιά
Σχετικά Άρθρα
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar.
«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία τις ενέργειες της Ελλάδας», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και υποστήριξε ότι η χώρα προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες και σε ανάλογη ρητορική.
Για ακόμα μία φορά, o Akar αναφέρθηκε στο θέμα της παρουσίας στρατού στα ελληνικά νησιά «κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και στις προκλητικές επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε αυτά», τονίζοντας πως «σε απάντηση της έκκλησής μας για ειρήνη και διάλογο, η Ελλάδα επιδιώκει τεχνητές συμμαχίες και κάνει μάταιες εξοπλιστικές προσπάθειες, ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και της γειτονίας. Και περιμένουμε να το καταλάβουν αυτό».
Τονίζοντας, ακόμη, ότι οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία και συμπληρώνοντας πως η φράση «δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα» δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απειλή, ο Akar είπε: «Δεν απειλούμε την Ελλάδα. Λέμε αυτό που πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Δεν επιτρέψαμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός στην Κύπρο, στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να το φροντίσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης