Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση Putin: Είμαστε απολύτως βέβαιοι για τη νίκη μας στην Ουκρανία - Στα τανκς της Δύσης απαντάμε με... κάτι ισχυρότερο

Ηχηρή προειδοποίηση Putin: Είμαστε απολύτως βέβαιοι για τη νίκη μας στην Ουκρανία - Στα τανκς της Δύσης απαντάμε με... κάτι ισχυρότερο
Μας απειλούν με τα Leopard, εμείς θα αναπτύξουμε κάτι παραπάνω από απλά τανκς, είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που εμπλέκονται πλέον άμεσα και απροκάλυπτα στον πόλεμο της Ουκρανίας, απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Σε επίσκεψή του την Πέμπτη (2/2/2023) στο μνημείο στο Mamayev Kurgan στο Volgograd, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 80ή επέτειο από τη νίκη στη Μάχη του Στάλινγκραντ, o Putin αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στη Δύση για τον εξοπλισμό που στέλνει στο καθεστώς Zelensky.
«Μας απειλούν με τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard, εμείς θα αναπτύξουμε κάτι παραπάνω από απλά τανκς», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, δήλωση που εξελήφθη από αναλυτές ως πυρηνική προειδοποίηση.

Κάτι παραπάνω από τανκς

«Η Ρωσία δεν στέλνει άρματα μάχης στα σύνορα δυτικών χωρών, αλλά έχει κάτι περισσότερο από τεθωρακισμένα οχήματα για να ανταποκριθεί στις απειλές», επισήμανε.
«Εκείνοι που παρασύρουν τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σε έναν άλλο πόλεμο κατά της Ρωσίας, κάνοντας ιδιαίτερα ανεύθυνες δηλώσεις και επιδιώκοντας να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, προφανώς, δεν καταλαβαίνουν ότι ένας σύγχρονος πόλεμος εναντίον της Ρωσίας δεν γίνεται με τανκς.
Εμείς διαθέτουμε κάτι για να απαντήσουμε και δεν θα είναι μόνο η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων», σημείωσε ο Putin καλώντας τους πάντες να το αντιληφθούν.
«Όσοι μας απειλούν φαίνεται να αδυνατούν να κατανοήσουν την απλή αλήθεια ότι ολόκληρο το έθνος μας, όλοι μας, μεγαλώσαμε και απορροφήσαμε τις παραδόσεις του λαού μας με το μητρικό μας γάλα. Υπήρξε η γενιά των νικητών που έδωσε το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυά τους, να δημιουργήσουμε τη χώρα που κληρονομήσαμε» σημείωσε.

Θα αποκρούσουμε την επιθετικότητα της Δύσης

Γενικότερα η Ρωσία έχει κάτι να απαντήσει σε όσους την απειλούν, υπογράμμισε ο Putin.
Ο Putin τόνισε ότι ο ναζισμός στη σύγχρονη μορφή του αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα.
«Τώρα, δυστυχώς, βλέπουμε ότι η ιδεολογία του ναζισμού στη σύγχρονη μορφή της, στη σύγχρονη έκφανσή της, δημιουργεί και πάλι άμεσες απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας.
Είμαστε για άλλη μια φορά αναγκασμένοι να αποκρούσουμε την επιθετικότητα της συλλογικής Δύσης», παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Putin παρομοίωσε τις μάχες των ρωσικών στρατευμάτων με την αντίσταση των Σοβιετικών στρατιωτών στο Στάλινγκραντ.
«Η άγρια αντίσταση των μαχητών και των διοικητών μας, μερικές φορές πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες, μπορεί να γίνει κατανοητή και να εξηγηθεί μόνο από την πίστη τους στην Πατρίδα, τη σταθερή, απόλυτη πεποίθησή τους ότι η αλήθεια είναι με το μέρος μας.
Η ετοιμότητα να πάμε μέχρι τέλους για την Πατρίδα, για την αλήθεια, ήταν και παραμένει στο ίδιο το αίμα, στον χαρακτήρα του πολυεθνικού μας λαού.
Αυτή η ετοιμότητα είναι που συνέτριψε τον ναζισμό», υπογράμμισε ο αρχηγός του κράτους.

putin_mnimeio.JPG

Peskov: Μεγάλη απάντηση

Η Ρωσία θα κάνει μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων της να απαντήσει καθώς η Δύση αυξάνει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Καθώς νέα όπλα στέλνονται από την συλλογική Δύση, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό το δυναμικό της για να απαντήσει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.
Ο Peskov έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει δήλωση που έκανε νωρίτερα στις 2/2/2023 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ότι η απάντηση της Ρωσίας θα ξεπερνά τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η Μάχη του Στάλινγκραντ


Η Μάχη του Στάλινγκραντ (17 Ιουλίου 1942 - 2 Φεβρουαρίου 1943) ήταν μια από τις μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εκτυλίχθηκε σε μια περιοχή περίπου 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις μάχες σε διαφορετικά στάδια και από τις δύο πλευρές. Η ήττα των γερμανικών στρατευμάτων που επιχειρούσαν στο Στάλινγκραντ άλλαξε ριζικά την πορεία των μαχών και έγινε προάγγελος της νίκης του σοβιετικού στρατού επί των Ναζί.

Θα καταστρέψουμε τα δυτικά όπλα

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov προειδοποίησε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η εμβέλεια των δυτικών όπλων στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο η Μόσχα θα αποκρούσει αυτήν την απειλή από τα εδάφη της.
«Τώρα στοχεύουμε να νικήσουμε το ουκρανικό πυροβολικό ώστε να μην αποτελεί απειλή για τα εδάφη μας και όσο μεγαλύτερη είναι η εμβέλεια των όπλων που παρέχονται στο καθεστώς του Κιέβου, τόσο περισσότερο θα πρέπει να τα απομακρύνουμε από τα εδάφη που αποτελούν μέρος της χώρα μας», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σενάριο για το οποίο έπρεπε να προετοιμαστεί η Ρωσία, ο Lavrov ότι η Μόσχα κινείται με βάση τις αντικειμενικές πραγματικότητες.
«Πρώτα από όλα, από τις πραγματικότητες που κατοχυρώνονται στη νομοθεσία μας, δηλαδή στο Σύνταγμά μας. Τέσσερα νέα εδάφη: δύο λαϊκές δημοκρατίες και δύο περιφέρειες προσχώρησαν στη Ρωσία, μετά τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων. Εδώ δεν μπορεί να προκύψουν ερωτήματα, όπως το βλέπω», επεσήμανε.
«Η Δύση παραμένει ανήσυχη και βουλιάζει ολοένα και περισσότερο σε ένα τέλμα και αυτός ο παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ειδικής επιχείρησης, κατά την άποψή μου», παρατήρησε.

Η κλιμάκωση

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης είναι χιονοστιβάδα, επεσήμανε.
«Όλα ξεκίνησαν με την παράδοση κάποιων κρανών για Ουκρανούς στρατιωτικούς, μετά ακολούθησαν φορητά όπλα και τώρα μιλούν ανοιχτά για αεροσκάφη», διευκρίνισε.
«Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ορκίζεται ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά ο ίδιος είναι επίσης γνωστός για την ικανότητά του να αλλάζει τη στάση του αρκετά γρήγορα», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Επιπλέον, απέχει πολύ από το να είναι μόνος εδώ.
Έτσι, έχει δηλώσει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα πολεμούσε ποτέ εναντίον της Ρωσίας, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock το παραδέχθηκε:
«Πολεμούμε ήδη εναντίον της Ρωσίας και το κάνουμε αυτό με συντονισμένο τρόπο», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης