Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η ΕΕ – Παραδοχή Zelensky

Δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η ΕΕ – Παραδοχή Zelensky
Περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως κοστίζουν στη Ρωσία οι περιορισμοί στο ρωσικό πετρέλαιο είπε η επικεφαλής της Κομισιόν
Ένα ακόμα πακέτο κυρώσεων – το δέκατο από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία – ετοιμάζει η ΕΕ κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό ανέφερε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen κατά την επίσκεψη της στο Κίεβο.
Μάλιστα, η επικεφαλής της Κομισιόν φέρεται να υποστήριξε πως το πακέτο θα είναι έτοιμο πριν από τις 24 Φεβρουαρίου του 2023, όταν και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου.
«Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά την έναρξη της εισβολής, σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε το δέκατο πακέτο κυρώσεων», είπε η επικεφαλής της Κομισιόν, τονίζοντας ότι τα μέχρι στιγμής εννέα πακέτα κυρώσεων «υπονομεύουν τη ρωσική οικονομία».
Σύμφωνα με την von der Leyen, οι περιορισμοί στο ρωσικό πετρέλαιο κοστίζουν περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως στη Μόσχα.
Οι ηγέτες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ βρίσκονται στο Κίεβο, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας στις 3 Φεβρουαρίου.

Παραδοχή Zelensky

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης με την επικεφαλής της Κομισιόν ότι η Ρωσία είναι πλέον καλύτερα προσαρμοσμένη στις κυρώσεις και ζήτησε να από τα δυτικά κράτη να επισπεύσουν τους περιορισμούς κατά της Ρωσίας.
«Βλέπουμε ότι η ταχύτητα των κυρώσεων στην Ευρώπη έχει επιβραδυνθεί λίγο, ότι η Ρωσία επιταχύνει την προσαρμογή της στις κυρώσεις, επομένως είναι σημαντικό για εμάς να επιταχύνουμε και να διορθώσουμε αυτήν την κατάσταση», υπογράμμισε ο Zelensky, ο οποίος υποστήριξε ότι συζήτησε με τη von der Leyen νέα περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας, στο πλαίσιο του δέκατου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης