Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Εκφραστής και ηγέτης του «Τραμπισμού αλά Γκρέκα» ο Τσίπρας

Οικονόμου: Εκφραστής και ηγέτης του «Τραμπισμού αλά Γκρέκα» ο Τσίπρας
Από το 2019 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα δεν άλλαξε υπογράμμισε ο κ.Οικονόμου
Την θέση πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκφραστής και ηγέτης του «Τραμπισμού αλά γκρέκα» διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμισε πως από το 2019 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει σε τίποτα.
«Το Φεβρουάριο του 2015 ο κ. Τσίπρας κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης του κυβέρνησης δήλωνε από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου "είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα της χώρας".
Όπως έχω ξαναπεί αυτός που επιλέγει να λέει ψέματα θα πρέπει να έχει καλή μνήμη ώστε να θυμάται τι έχει πει γιατί οι πολίτες σίγουρα θυμούνται και θυμούνται άριστα» είπε ο κ.Οικονόμου
Αναφέρθηκε στην υποδαύλιση, όπως είπε, από τον κ. Τσίπρα του κινήματος των Αγανακτισμένων επισημαίνοντας ότι οι πολίτες τον θυμούνται να επιχαίρει όταν οι ομάδες της πάνω και της κάτω Πλατείας πολιορκούσαν το Κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας και ζητούσαν εν χορώ να καεί η Βουλή υποχρεώνοντας τους βουλευτές να φύγουν μέσα από τον Εθνικό Κήπο υπό αστυνομική προστασία με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να πέφτουν δίπλα τους.

Καταστροφικό το πρώτο εξάμηνο του 2015

Επίσης αναφέρθηκε στο «καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015» όταν ο κ. Τσίπρας οργάνωνε σύστημα εξόδου από την ΕΕ και σχεδίαζαν έφοδο στο Εθνικό Νομισματοκοπείο και παρακαλούσαν τον Putin να τους δώσει χρήματα με άγνωστα ανταλλάγματα.
«Τότε που έλεγαν με νόημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν - λέει- τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό.
Τότε που έκαναν απονενοημένο άλμα στο κενό με το δημοψήφισμα το οποίο μας έφερε ένα μόλις βήμα από την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό πολιτικό και πολιτισμικό κεκτημένο και τη συμπερίληψή μας στα αυταρχικά τριτοκοσμικά καθεστώτα λατινοαμερικανικού τύπου που τόσο πολύ θαυμάζει ο κ. Τσίπρας».

Κατασκευή σκανδάλων

Μίλησε επίσης για την «κατασκευή σκανδάλων» προς εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.
Υπογράμμισε ότι από το 2019 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα δεν άλλαξε αλλά συνέχισε και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και κατήγγειλε σειρά ενεργειών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να δώσει μια ψευδή εικόνα για την ελευθεροτυπία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στη χώρα μας.
«Αυτοί που παρακολουθούσαν υπουργούς και συνεργάτες κατά παραδοχή του ίδιου του κ. Τσίπρα.
Αυτοί που πήγαν στο Ισραήλ και δοκίμαζαν λογισμικά παρακολούθησης επί ελληνικών στόχων γίνονται ο πολιτικός εκφραστής, γίνονται ο υποστηρικτής ρυπαρών δικτύων ώστε να πουν ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς.
Και σπεύδουν να προκαταβάλουν τη δικαιοσύνη ώστε να έχουν την ευκαιρία από το σκοτάδι να σπιλώσουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση προτού τα πραγματικά στοιχεία από τη δικαστική διερεύνηση έρθουν στο φως», τόνισε ο κ.Οικονόμου.

Θέλει υλικό από ψέματα και λάσπη

«Όλα αυτά και πολλά άλλα που θα μπορούσα να αναφέρω συνιστούν την επιτομή του Τραμπισμού αλά γκρέκα του οποίου εκφραστής, εμπνευστής και ηγέτης είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», είπε επισημαίνοντας πως τις τελευταίες μέρες φάνηκε περισσότερο η προσπάθειά του να ενισχύσει την τοξικότητα.
«Θέλει με υλικό από ψέματα κι από λάσπη να πλάσει μια εικόνα χώρας εφιάλτη και να εμφανιστεί τάχα σαν ο εγγυητής της ομαλότητας και της δημοκρατίας» αλλά «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».
«Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί πια εκβιαστικά», είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας εισηγείται μία πρόταση ριζικής αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής μας τάξης.
Επεσήμανε ότι «επιδιώκει μια πεζοδρομιακή εκδοχή της δημοκρατίας κι έναν υπαρκτό λαϊκισμό όπου όλοι οι θεσμοί καταργούνται και αντικαθίστανται από το κόμμα και τις επιδιώξεις του ενός, του ηγέτη».
Αναρωτιόμαστε, ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ίχνος ιστορίας, είπε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας: «δεν ξέρει πως όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και με προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης