Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αποκλείει η Ρωσία στρατιώτες της Δύσης να πολεμήσουν στην Ουκρανία - Lavrov: Όλοι θέλουμε το τέλος του πολέμου

Δεν αποκλείει η Ρωσία στρατιώτες της Δύσης να πολεμήσουν στην Ουκρανία - Lavrov: Όλοι θέλουμε το τέλος του πολέμου
Όσο πιο ισχυρά όπλα δίνει η Δύση στο Κίεβο τόσο πιο μακριά από τα σύνορα μας θα πηγαίνει η Ουκρανία τόνισε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Δεν αποκλείω στον πόλεμο στην Ουκρανία να συμμετάσχουν και στρατιώτες της Δύσης υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστήριξε ότι όσο πιο ισχυρά όπλα δίνει η Δύση στην Ουκρανία τόσο αυτή θα πηγαίνει πιο μακριά από τα ρωσικά σύνορα.
«Εάν τώρα προσπαθούμε να μετακινήσουμε το πυροβολικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε απόσταση που δεν θα αποτελεί απειλή για τα εδάφη μας, τότε όσο περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας παρέχονται στο Κίεβο, τόσο περισσότερο θα πρέπει να μετακινηθούν από τα εδάφη που αποτελούν μέρος της χώρας μας» είπε σε συνέντευξη του στη ρωσική τηλεόραση ο Lavrov, διευκρινίζοντας πως ρωσικό έδαφος θεωρούνται και οι τέσσεις επαρχίες της Ουκρανίας (οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk και οι επαρχίες Kherson και Zaporizhia) που κατόπιν των δημοψηφισμάτων του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέρασαν στη Ρωσική Ομοσπονδία

Εμπλοκή Δύσης και με στρατιώτες

Αφού υποστήριξε ότι η Ρωσία θα λύσει μόνη της το θέμα της Ουκρανίας, ο Lavrov δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στις πολεμικές συγκρούσεις και στρατιώτες από τη Δύση.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται μαζί με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που δίνει η Δύση στο Κίεβο, να διαθέσει και πληρώματα μάχης, τα οποία ωστόσο θα παρουσιάζονταν ως μισθοφόροι.
Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ η κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.
«Όλα άρχισαν με μερικές παραδόσεις με κράνη για τον ουκρανικό στρατό.
Μετά εμφανίστηκαν μικρά όπλα, τώρα στέλνουν ισχυρότερα ενώ μιλούν ακόμα και για μαχητικά.
Ο καγκελάριος Scholz δεσμεύεται ότι αυτό δεν θα γίνει, αλλά είναι γνωστός για την ικανότητα του να αλλάζει τις θέσεις του αρκετά γρήγορα» υπογράμμισε ο Lavrov.

Πρέπει το τέλος του πολέμου να έχει ποιοτικά αποτελέσματα για τους Ρώσους

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι ψεύδονται όσοι λένε πως η Ρωσία δεν θέλει να διαπραγματευτεί.
«Η διπλωματία μας συνεχώς ασχολείται με το να προσπαθεί να εξηγήσει τι συμβαίνει, να απαντά στα ψέματα και ειδικά σε αυτά που λέγονται σχετικά με την άρνηση μας να διαπραγματευτούμε.
Όλοι θέλουν να τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο χρόνος, αλλά η ποιότητα των αποτελεσμάτων που θα παρέχουμε για τους ανθρώπους μας, για εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να είναι μέρος της ρωσικής κουλτούρας και στους οποίους, η χούντα του Κιέβου με τη στήριξη της Δύσης εδώ και πολλά χρόνια τους στερούσε οτιδήποτε ρωσικό» τόνισε ο Lavrov.

Δεν άφησαν το Κίεβο να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις

«Όσο πιο αποτελεσματικά εξηγούμε τι συμβαίνει από τη σκοπιά των γεωπολιτικών παιχνιδιών, πιθανότατα τόσο πιο γρήγορα θα ωριμάσει στον κόσμο η κατανόηση ότι αυτό πρέπει να τελειώσει.
Και αυτό πρέπει να τελειώσει μόνο αν παρατηρήσουμε το τέλος της επίμονης και πεισματικής γραμμής της Δύσης που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ.
Όλο αυτό δεν θα τελειώσει αν δεν θεωρήσουν ότι οι όποιες απειλές κατά της ηγεμονίας τους, έχουν εξαλειφθεί» είπε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως σε αυτό το στάδιο, ενεργούμε με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίζουν και οι Δυτικοί συνάδελφοι μας: πρέπει να υπάρξει νίκη στο πεδίο της μάχης.
«Αυτή είναι η φόρμουλα τους, αυτοί ήταν που αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν, που πίεσαν το καθεστώς του Κιέβου να αποσυρθεί από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και πότε, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, όταν υπήρχε η ευκαιρία να τερματίσουμε τη σύγκρουση με πολιτικούς όρους» υπογράμμισε ο Lavrov.

Ουδέτερα πολλά κράτη

Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ρωσία εξήγησε τα πάντα στη Δύση εδώ και καιρό για τις σκέψεις και τις ανησυχίες της για την Ουκρανία, πριν προχωρήσει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
«Η Δύση αντέδρασε αρνητικά και καταδίκασε.
Αλλά η πλειοψηφία των αναπτυσσόμενων κρατών είπε ότι είναι ουδέτερη.
Σεβαστείτε την ουδετερότητα τους.
Η Δύση χωρίς υπερβολές, καθημερινά στέλνει μηνύματα μέσω των πρεσβευτών της σε όλες τις χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής με την προτροπή: μην δεχθείτε ρωσικές αντιπροσωπείες, καταδικάστε, συμμετάσχετε στις κυρώσεις» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης