Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Μ. Βρετανία) σε Δύση: Δώστε το συντομότερο δυνατό μαχητικά στην Ουκρανία

Johnson (Μ. Βρετανία) σε Δύση: Δώστε το συντομότερο δυνατό μαχητικά στην Ουκρανία
Γλιτώστε χρόνο και χρήμα, σώστε ζωές λέει ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας
Σχετικά Άρθρα
Να δώσουν το συντομότερο δυνατό στην Ουκρανία τα μαχητικά αεροσκάφη που ζητά καλεί τους Δυτικούς ηγέτες ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ στην προσπάθεια του να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Αμερικάνους βουλευτές και γερουσιαστές να ενισχύσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Το μόνο που θα πω είναι ότι κάθε φορά που έχουμε πει ότι θα είναι λάθος να δώσουμε το ένα ή το άλλο είδος όπλου, καταλήγουμε να το κάνουμε και αυτό καταλήγει να είναι το σωστό για την Ουκρανία.
Θυμάμαι ότι μου είπαν ότι ήταν λάθος ιδέα να τους δώσουμε τους αντιαρματικούς πυραύλους.
Στην πραγματικότητα, ήταν απαραίτητες και οι Ηνωμένες Πολιτείες – υπό τον Donald Trump – τους έδωσαν επίσης τα Javelins.
Ήταν απαραίτητοι στις μάχες για την απώθηση των ρωσικών αρμάτων μάχης» είπε μιλώντας στο Fox News o Johnson, τονίζοντας πως και τα συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, τα MLRS, αποδείχθηκαν «ανεκτίμητα» για τους Ουκρανούς.
«Το μόνο που λέω είναι να εξοικονομήσετε χρόνο, να εξοικονομήσετε χρήματα, να σώσετε ζωές.
Δώστε στους Ουκρανούς αυτό που χρειάζονται όσο πιο γρήγορα γίνεται» ανέφερε ο Johnson, αν και μέχρι στιγμής η Δύση φαίνεται να μη δίνει την έγκριση της για την αποστολή μαχητικών στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης