Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίθεση Erdogan στην αντιπολίτευση για τα F35: Στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα - «Όχι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Επίθεση Erdogan στην αντιπολίτευση για τα F35: Στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα - «Όχι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Στο κείμενο «Συμφωνίας Κοινής Πολιτικής» των 6 κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης υπάρχουν αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, αναφερόμενος στο κείμενο «Συμφωνίας Κοινής Πολιτικής» της συμμαχίας των 6 κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης, όπου υπάρχουν αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Δείτε σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει. Χαιρετίζουν όσους εχθρεύονται συνειδητά και συστηματικά την Τουρκία, λέγοντας ότι θα επιστρέψουμε στο πρόγραμμα των F-35, που είναι συνδεδεμένο με την παραίτηση της χώρας μας από τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε πολλά θέματα.
Χαιρετούν την Ελλάδα λέγοντας ότι θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο» υποστήριξε ο Erdogan μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, ΑΚΡ.

«Όχι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Εξάλλου, ο Erdoagn εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Σουηδίας διαμηνύοντας ότι η Τουρκία δεν εγκρίνει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.
«Όσο αφήνετε το το Κοράνι, να καεί και να σκιστεί, δεν θα λέμε "ναι" στην είσοδό σας στο ΝΑΤΟ. Η άποψή μας για την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι θετική. Για τη Σουηδία, όχι» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αναφορές των 6 στα ελληνοτουρκικά

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο «Συμφωνίας Κοινής Πολιτικής» υπάρχουν αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι θα επιλυθούν άλυτα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών «με διπλωματία, διάλογο και διαπραγματεύσεις προσανατολισμένες στο αποτέλεσμα, με βάση το διεθνές δίκαιο και την ευθυδικία, χωρίς να διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας». Αναφορά, όμως, γίνεται και στο Αιγαίο, το οποίο όπως αναφέρουν «θα πρέπει να θεωρείται χώρος ειρήνης, συνεργασίας και καλής γειτονίας». «Θα εργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου και δεν θα επιτρέψουμε καμία εξέλιξη που μπορεί να βλάψει τα πεδία κυριαρχίας μας στο Αιγαίο Πέλαγος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης