Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας φεύγει από την Βουλή και επιστρέφει στις πλατείες και τα Κινήματα – Επικέντρωση στις υποκλοπές και στην ακρίβεια

Ο Τσίπρας φεύγει από την Βουλή και επιστρέφει στις πλατείες και τα Κινήματα – Επικέντρωση στις υποκλοπές και στην ακρίβεια
Στις επιτροπές της Βουλής, ούτως ή άλλως η ΝΔ διαθέτει την πλειοψηφία και είναι σχεδόν ανενεργές
Σχετικά Άρθρα
H απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απόσχει από τις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες σχολιάστηκε αρνητικά από την κυβερνώσα παράταξη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως «επικίνδυνη» και «αντισυνταγματική» αλλά θα πρέπει να πούμε ότι η Βουλή μετά την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, δεν έχει κάποια μεγάλη νομοθετική διαδικασία.
Στις επιτροπές της Βουλής, ούτως ή άλλως η ΝΔ διαθέτει την πλειοψηφία και είναι σχεδόν ανενεργές, ενώ το μόνο που περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη (εάν έρθει καθώς υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις μέσα στο Μαξίμου για την ρύθμιση αυτή).

Χωρίς σημαντικό έργο η Βουλή μέχρι τις εκλογές

Άρα συνολικά από την στιγμή που δεν είναι να έρθει κάποιο σοβαρό νομοσχέδιο, η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ Βουλή δεν έχει καμία ουσία. Άλλωστε, αρχές Μαρτίου (10/3 πιθανόν) θα κλείσει. Απεναντίας, η αποχώρησή του από την Βουλή λόγω της θεσμικής εκτροπής για τις υποκλοπές έχει μεγάλους συμβολισμούς.

Θα επικεντρωθεί στις πλατείες

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, θα επικεντρωθεί στα ανοίγματά του στην κοινωνία, στα κινήματα, στους εργασιακούς χώρους και στις πλατείες. Εκεί που ουσιαστικά ξεκίνησε. Άλλωστε, σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να κλείσει τις πληγές που άνοιξε με την διακυβέρνηση 2015-2019, να φέρει πίσω τον κόσμο που κέρδισε το 2015. Άλλωστε, στην κοινωνία υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την ακρίβεια στην αγορά και τα πολύ μειωμένα εισοδήματα, οπότε υπάρχει έδαφος για αντιπολίτευση.

Αύξησε τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κερδίζει πόντους και ανεβάζει τα ποσοστά του. Εάν αρχίσει την «επανάστασή» του στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους, στις πλατείες και συσφίξει τις σχέσεις με τους χώρους που τον έκαναν δημοφιλή, τότε θα αυξήσει και άλλο την επιρροή του και την συσπείρωσή του. Γι’ αυτό και η εντολή που έχει δοθεί στους βουλευτές είναι, ότι τώρα που θα έχουν περισσότερο χρόνο, να οργώσουν τις περιφέρειές τους για να φέρουν τους αναποφάσιστους – το μεγάλο ποσοστό 10%- στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάθος του Ν.Ανδρουλάκη να ρίξει τους τόνους με ΝΔ

Το γεγονός ότι σήκωσε μόνος το θέμα των υποκλοπών, σε αντίθεση με τον Νίκο Ανδρουλάκη που χαμήλωσε τους τόνους απέναντι στην Νέα Δημοκρατία, είναι κάτι που το καρπώνεται. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα της ΑΔΑΕ εξέθεσε τη κυβέρνηση, την κατέστησε ως δύναμη αντιθεσμική που τα βάζει με τις ανεξάρτητες αρχές. Έδωσε την εικόνα ότι η κυβέρνηση κρύβει την έρευνα για την ΕΥΠ.

Η εικόνα των υποκλοπών στιγματίζει τον Πρωθυπουργό

Ενώ τα ερωτήματα παραμένουν: Η ΕΥΠ του Πρωθυπουργικού Γραφείου παρακολουθούσε υπουργούς, πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους και ανώτατους στρατιωτικούς. Αυτό έχει στιγματίσει για πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και γι’ αυτό λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το θέμα των υποκλοπών παρόλο που το ξεκίνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αλλά, στην συνέχεια σταμάτησε την σκληρή κριτική ή μάλλον την μοίρασε και στον ΣΥΡΙΖΑ… Γι’ αυτό θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχασε μία ευκαιρία να ανέβει και αντί αυτού, πέφτει στις δημοσκοπήσεις.

Διεθνοποίηση των υποκλοπών

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που δεν θα έχει κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, θα μπορεί να επικεντρωθεί στην διεθνοποίηση του ζητήματος των υποκλοπών μέσω της ευρωβουλής και των ευρωπαίων σοσιαλιστών. Άλλωστε, η εμπειρία έχει δείξει ότι τα πραγματικά χτυπήματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα δέχεται από μεγάλα ΜΜΕ που αποδομούν την εικόνα της και από μεταρρυθμιστική κυβέρνηση αναδεικνύουν τα πολλά θέματα διαφθοράς που έχουν συμβεί επί της θητείας της.

Συμπέρασμα: Η απόφαση Τσίπρα να απέχει από την Βουλή είναι σωστή κίνηση με συμβολισμό και πλέον θα επικεντρωθεί στην ετοιμασία της προεκλογικής περιόδου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης