Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μπαίνουν και οι πυροσβέστες στον χορό των απεργιών - Ζητούν αυξήσεις στους μισθούς

Βρετανία: Μπαίνουν και οι πυροσβέστες στον χορό των απεργιών - Ζητούν αυξήσεις στους μισθούς
Το τελευταίο τρίμηνο σαρώνει τη Βρετανία ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή σιδηροδρομικών, οδηγών λεωφορείων, πανεπιστημιακού προσωπικού, νοσοκόμων, ΕΚΑΒ, τώρα πλέον και των  πυροσβεστών
Σχετικά Άρθρα
Οι Βρετανοί πυροσβέστες ψήφισαν υπέρ της κήρυξης απεργίας με μισθολογικά αιτήματα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και μια εικοσαετία, ανακοίνωσε το συνδικάτο του.
Περίπου το 88% των μελών της Ένωσης Πυροσβεστών (FBU) ψήφισαν υπέρ της απεργίας. Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία ανήλθε στο 73%.
Τον περασμένο Νοέμβριο το συνδικάτο απέρριψε την πρόταση αύξησης των μισθών κατά 5%.
«Καθυστερήσαμε την κήρυξη απεργίας για να επιτρέψουμε στους εργοδότες να συναντηθούν μαζί μας και να μας κάνουν μια νέα προσφορά. Ελπίζω να αδράξουν αυτήν την ευκαιρία. Διαφορετικά, εντός των επόμενων εβδομάδων, σκοπεύεουν να ανακοινώσουμε μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων», είπε ο γενικός γραμματέας της FBU, Mat Rack.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο τρίμηνο σαρώνει τη Βρετανία ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, στην οποία έχουν συμμετάσχει σιδηροδρομικοί, οδηγοί λεωφορείων, πανεπιστημιακό προσωπικό, νοσοκόμες, ΕΚΑΒ, και τώρα πλέον και οι πυροσβέστες, όλες με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις ικανές να αντισταθμίσουν τις απώλειες των εισοδημάτων των εργαζομένων από τον υψηλό πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης