Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντισυνταγματική η ρύθμιση απαγόρευσης για το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Κασιδιάρη – Στις 2/2 οι αποφάσεις

Αντισυνταγματική η ρύθμιση απαγόρευσης για το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Κασιδιάρη – Στις 2/2 οι αποφάσεις
Στο υπουργικό συμβούλιο 2/2 η απόφαση για τη νομοθετική ρύθμιση για Κασιδιάρη
Σχετικά Άρθρα
Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποφασιστεί αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που θα απαγορεύει στο κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη.
Ενώ στην αρχή ήταν σίγουρη η κατάθεση της ρύθμισης, κάποιες γνωμοδοτήσεις συνταγματολόγων έκαναν την κυβέρνηση να το ξαναδεί το θέμα καθώς όπως φαίνεται υπάρχουν νομικά κενά που ο Άρειος Πάγος θα τη δει και θα την ακυρώσει.
Σε πολιτικό επίπεδο, παράλληλα, η κυβέρνηση δεν θέλει να μείνει μόνη της στην ρύθμιση αυτή διότι αν τελικά κριθεί αντισυνταγματική θα έχει φάει τον μουντζούρη.
Αυτό που φαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα συναινέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει δική του πρόταση.
Το Μαξίμου θα προτιμούσε να υπήρχε συμφωνία στο τελικό κείμενο της ρύθμισης από όλα τα κόμματα αν είναι δυνατόν, ώστε αν υπάρξει θέμα στον Άρειο Πάγο να μην θεωρηθεί εκείνο υπεύθυνο.
Πάντως, και τώρα που γράφουμε το Μέγαρο Μαξίμου είναι χωρισμένο στα δύο για την ρύθμιση.
Οι μεν λένε ότι δεν γίνεται τώρα να δειλιάσουμε και οι άλλοι ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε γιατί μπορεί να έρθει μεγάλο φιάσκο και να γιγαντώσουμε το κόμμα.
Παράλληλα, βλέπουν και τα πρόσφατα επεισόδια που γίνονται με τις ακροδεξιές ομάδες στην πλατεία Συντάγματος και σκέφτονται ότι μπορεί να γενικευτούν εάν έχουμε μία κατάθεση τέτοιας ρύθμισης.
Διότι δεν θα αφορά μόνο το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και άλλα πολιτικά κόμματα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης