Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Γιατί ο Elon Musk έριξε «κόκκινη κάρτα» στις ασφαλιστικές εταιρείες

Γιατί ο Elon Musk έριξε «κόκκινη κάρτα» στις ασφαλιστικές εταιρείες
Φέρνει τον ανταγωνισμό στα ίσα του, ψάχνει να ρίξει το κόστος επισκευής αυτοκινήτου
Κόκκινη κάρτα στις ασφαλιστικές αυτοκινήτου σηκώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk, φρενάροντας τις μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.
Υποστηρίζει ότι η παρουσία της Tesla στις ασφάλειες αυτοκινήτου έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση των τιμών, αποτρέποντας τις μεγάλες αυξήσεις που θα έκαναν οι μεγάλες ασφαλιστικές αυτοκινήτου.
Διατείνεται ότι η παρουσία του εξανάγκασε τις ασφαλιστικές αυτοκινήτου να συγκρατήσουν τις τιμές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου ή ακόμα και να τις μειώσουν, ωστόσο αναγνώρισε στην διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου ότι το κόστος επισκευής αυτοκινήτων έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα που αγγίζουν ακόμα και τα όρια του παραλόγου.
Στόχος του είναι να ρίξει το κόστος επισκευής και αυτό θα γίνει όπως είπε με την εισβολή του στην αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης.
Η Tesla ανακοίνωσε έσοδα της τάξης των 24,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο συμπεριλαμβανομένου εσόδων 21,3 δισεκατομμύρια από το αυτοκίνητο.
Το μεικτό περιθώριο από τον κλάδο αυτοκίνητου να σημειωθεί ότι βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα στο 25,9%.

Το λογισμικό στην ασφάλιση αυτοκινήτου και η διανομή, τα δύο δυνατά σημεία

Ο Elon Musk, αν και επαίρεται για την ασφαλιστική και για τον τρόπο που η ασφαλιστική καθορίζει το ύψος του ασφαλίστρου, ο ίδιος αρνείται να παραχωρήσει οικονομικά στοιχεία των ισολογισμών και τους όρους των συμβολαίων.
Το μόνο που έχει κυκλοφορήσει είναι ότι είναι ότι η ασφαλιστική του Musk έχει κάνει κύκλο εργασιών 300 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2022 και τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης 20% ανά τρίμηνο. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στις ΗΠΑ το 17% των ασφαλισμένων έχει συμβόλαιο στην ασφαλιστική της Tesla.

Morgan Stanley: Η Tesla Insurance μόνιμη απειλή για τις ασφαλιστικές αυτοκινήτου

H Tesla Insurance, υποστήριξαν στο παρελθόν οι αναλυτές της Morgan Stanley θα μεταμορφωθεί σε μακροπρόθεσμη απειλή για τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου λόγω του μεθόδου που χρησιμοποιεί για να καθορίσει το ασφάλιστρο αυτοκινήτου και του τρόπου διανομής των ασφαλιστικών προϊόντων. Το σημαντικότερο ωστόσο ρόλο παίζει το λογισμικό που έχει κατασκευαστεί για λογαριασμό της Tesla το οποίο ελέγχει την συμπεριφορά του ασφαλισμένου κατά την οδήγηση.
Αυτό δικαιολογεί κατά τις μειώσεις που έκανα άλλες μεγάλες ασφαλιστικές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, αλλά και τα συνολικά χαρακτηριστικά και τους όρους των συμβολαίων ανταγωνιστικών ασφαλιστικών.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης