Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – Κίνα ενισχύουν την αντιτρομοκρατική τους συνεργασία εν μέσω «υβριδικού πολέμου»

Ρωσία – Κίνα ενισχύουν την αντιτρομοκρατική τους συνεργασία εν μέσω «υβριδικού πολέμου»
H Μόσχα εκτιμά τη συμμαχική αλληλεπίδραση με το Πεκίνο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική εν μέσω «ενός πλήρους κλίμακας υβριδικού πολέμου εναντίον της Ρωσίας»
Σχετικά Άρθρα
Η Μόσχα και το Πεκίνο εντείνουν τις προσπάθειες συντονισμού στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ενισχύσουν τον διάλογο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Oleg Syromolotov σε συνέντευξή του στο TASS.
«Ακολουθήσαμε με συνέπεια μια πολιτική που στοχεύει στην ενίσχυση του συντονισμού με το Πεκίνο στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε κοινές προσπάθειες για να αντισταθούμε στις πολιτικές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Διατηρούμε στενή επαφή με τους Κινέζους εταίρους μας στο Περιφερειακό Φόρουμ της ASEAN για την ασφάλεια, που είναι ένας από τους κύριους μηχανισμούς για τη συμφωνία κοινών προσεγγίσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ασία.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εντείνουμε τον διάλογο με τους Κινέζους φίλους μας σε σχετικές διμερείς πλατφόρμες», σημείωσε.

Στενή συμμαχία

Σύμφωνα με τον Syromolotov, η Μόσχα εκτιμά τη συμμαχική αλληλεπίδραση με το Πεκίνο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική εν μέσω «ενός πλήρους κλίμακας υβριδικού πολέμου εναντίον της Ρωσίας».
«Θα ήθελα να επισημάνω τη σύγκλιση των θέσεων που παίρνουν η Μόσχα και το Πεκίνο για τα περισσότερα βασικά ζητήματα της αντιτρομοκρατικής ατζέντας, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της ενίσχυσης ενός ανοιχτού και «παντός καιρού» διαλόγου και συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε αυστηρή συμφωνία αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ, τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τις παγκόσμιες αντιτρομοκρατικές συμβάσεις και η Παγκόσμια Αντιτρομοκρατική Στρατηγική του ΟΗΕ», τόνισε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.
Τόνισε δε ότι τα δύο μέρη πιστεύουν ότι η χρήση τρομοκρατών και εξτρεμιστών για την επίτευξη πολιτικών στόχων είναι απαράδεκτη, καθώς και η χρήση διπλών σταθμών κατά τον καθορισμό της ευθύνης τους για εγκλήματα.
Τέλος υπογράμμισε ότι η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είναι το κλειδί για την επιτυχή εφαρμογή της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής των BRICS και την ικανότητα του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης σε αυτόν τον τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης