Διεθνή

Τρομοκρατική επίθεση στο Lugansk: Οι Ουκρανοί χτύπησαν νοσοκομείο με HIMARS, 14 νεκροί και 24 τραυματίες

Τρομοκρατική επίθεση στο Lugansk: Οι Ουκρανοί χτύπησαν νοσοκομείο με HIMARS, 14 νεκροί και 24 τραυματίες
Οι Ουκρανοί έπληξαν σκόπιμα το νοσοκομείο στο Novoaidar του Lugansk, χρησιμοποιώντας αμερικανικούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS
Σχετικά Άρθρα
Εγκληματική επίθεση των Ουκρανών στα προσαρτημένα ρωσικά εδάφη.
Έπληξαν σκόπιμα το νοσοκομείο στο Novoaidar του Lugansk, χρησιμοποιώντας αμερικανικούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS, με αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 24 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (28/1/2023).
«Στις 28 Ιανουαρίου 2023, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν σκόπιμη επίθεση, χρησιμοποιώντας ρουκέτες αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS, στο κτίριο του περιφερειακού νοσοκομείου στον αστικό οικισμό Novoaidar στο Lugansk.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό, πως παρέχεται περίθαλψη στους τραυματίες από την επίθεση.
«Η σκόπιμη επίθεση με πυραύλους, που εξαπολύθηκε στις προφανώς γνωστές μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, είναι ένα αναμφισβήτητο αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου», αναφέρει η Ρωσία, που βεβαιώνει πως όσοι εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του εγκλήματος θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ρωσία: Συνένοχες οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ είναι απροκάλυπτα συνένοχες στην ουκρανική επίθεση με πύραυλο σε νοσοκομείο στο Novoaidar της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk που σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 24, έγραψε στο Twitter ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Dmitry Polyansky.
Ο διπλωμάτης είπε ότι πρόκειται για «άλλο ένα ουκρανικό αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου».
Τόνισε ότι «14 άμαχοι σκοτώθηκαν σε νοσοκομείο από πυραύλους που προμήθευσαν οι ΗΠΑ».
Σύμφωνα με τον Polyansky, «όπως γνωρίζουμε από Ουκρανούς αξιωματούχους, οι στόχοι των HIMARS έχουν τη συμφωνία της Ουάσιγκτον».
«Έτσι, καθιστά τις ΗΠΑ άμεσα συνένοχους.
Οι αμερικανοί φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματά τους», δήλωσε ο Polyansky.

Σκόπιμη επίθεση

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σκόπιμη επίθεση, χρησιμοποιώντας πυραυλοπροωθούμενα βλήματα ενός αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, σε νοσοκομείο στο Novoaidar.
Δεκατέσσερις ασθενείς και υγειονομικοί σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 24 υπέστησαν διαφορετικά τραύματα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επεσήμανε ότι πολιτικοί και στρατιωτικοί επαγγελματίες υγείας παρείχαν ιατρική περίθαλψη σε πολίτες και μέλη του στρατού στο νοσοκομείο Novoaidar για πολλούς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης