Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας για αναβάθμιση Ελλάδας από Fitch: Ο εθνικός στόχος της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 είναι εφικτός

Σταϊκούρας για αναβάθμιση Ελλάδας από Fitch:  Ο εθνικός στόχος της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 είναι εφικτός
«Πρόκειται για τη 12η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 3,5 χρόνια, παρά τις διαδοχικές, εξωγενείς κρίσεις», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα
Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών την αναβάθμιση της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης «Fitch Ratings».
Γίνεται ο πέμπτος οίκος αξιολόγησης, και τρίτος από τους επιλέξιμους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που τοποθετεί τη χώρα ένα, μόλις, “σκαλοπάτι” πριν την επενδυτική βαθμίδα», σχολίασε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
«Πρόκειται για τη 12η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 3,5 χρόνια, παρά τις διαδοχικές, εξωγενείς κρίσεις.
Η παραπάνω θετική εξέλιξη αποτελεί ακόμα έναν καρπό – και, ταυτοχρόνως, πιστοποίηση – της υπεύθυνης, οικονομικά αποτελεσματικής και κοινωνικά δίκαιης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, της διορατικής εκδοτικής στρατηγικής, της διατήρησης των ταμειακών διαθεσίμων σε ασφαλή επίπεδα, της υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, της βελτίωσης της σύνθεσης του ΑΕΠ μέσω της σημαντικής αύξησης των επενδύσεων και των εξαγωγών, της δραστικής μείωσης των “κόκκινων” δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, της συρρίκνωσης της ανεργίας και της εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων, πρωτίστως από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών.
«Η σημερινή αναβάθμιση επιβεβαιώνει, επίσης, ότι ο εθνικός στόχος για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 – με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία – είναι εφικτός», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης