Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα άκρα η κόντρα για τις υποκλοπές - Τσίπρας: Είστε ένοχος και όχι βλαξ - Μητσοτάκης: Πρωτοφανείς ύβρεις, πού βρήκατε τα στοιχεία;

Στα άκρα η κόντρα για τις υποκλοπές - Τσίπρας: Είστε ένοχος και όχι βλαξ - Μητσοτάκης: Πρωτοφανείς ύβρεις, πού βρήκατε τα στοιχεία;
Στα άκρα η κόντρα στη Βουλή για τις υποκλοπές
Σχετικά Άρθρα
(upd4) Στα άκρα οδηγήθηκε η κόντρα στη Βουλή για τις υποκλοπές κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά της κυβέρνησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό εντολοδόχο των υποκλοπών και τόνισε ότι είναι ένοχος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του έκανε λόγο για πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και ψέματα και ζήτησε εξηγήσεις για το που βρήκε τα στοιχεία η αξιωματική αντιπολίτευση, στοιχεία στα οποία δεν είχε καν πρόσβαση ο ίδιος.
H πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απορρίφθηκε όπως αναμενόταν, καθώς κατά της πρότασης ψήφισαν 156 βουλευτές, ενώ υπέρ 143, σε σύνολο 299 βουλευτών.

Μητσοτάκης: Διχάζετε τον ελληνικό λαό - Πρωτοφανείς ύβρεις

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι διχάζει τον ελληνικό λαό και έκανε λόγο για πρωτοφανείς ύβρεις σε βάρος του.
«Επιτέλους ο κ.Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να αντιπαρατεθούμε στη Βουλή επί όλων των θεμάτων.
 Στις Δημοκρατίες εδώ είναι ο χώρος που τα κόμματα λύνουν τις διαφορές τους, και στις εκλογές.
Η εκτίμηση μου είναι ότι οι πολίτες θα στείλουν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.
Πρωτοφανείς οι προσωπικές σας ύβρεις εναντίον μου.
Η πρόταση δυσπιστίας είναι κορυφαία κοινοβουλευτική στιγμή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Που βρήκατε τα ονόματα κ. Τσίπρα;»

«Ήρθατε κραδαίνοντας τελικά έναν φάκελο. Έγραφε απόρρητος. Έτσι δεν είναι; Τον κάνατε φείγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε κ. Τσίπρα αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε».
Η αναφορά του πρωθυπουργού προκάλεσε
την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, o οποίος εξήγησε ότι ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή του ίδιου η οποία είχε αναφορά σε ονόματα.
«Μην επιχειρείτε να παίξετε τις κουμπάρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.
«Δεν μπορώ να καταθέσω την επιστολή αυτή, άλλη επιστολή έχετε εσείς;
Ο φάκελος που παραλάβατε από τον κ.Ράμμο, αναφέρεται στη νομιμότητα των επισυνδέσεων; - Ναι ή όχι;».
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε νόμιμες τις επισυνδέσεις.
«Πολιτικά έχω τοποθετηθεί ότι η παρακολούθηση του κ.Ανδρουλάκη δεν ήταν σωστή.
Για οποιαδήποτε άλλη σκοτεινή υπόθεση ελέγχει η Δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες»

«Πέντε μήνες ζητώ να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και μόλις τώρα το κάνατε. Εδώ και στις κάλπες λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους» συνέχισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.
«Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται. Φτάνουμε στο τέλος της τετραετίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση, δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν ή τιμωρούν» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Μας θυμίσατε ότι ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να πυροβολεί τη χώρα, να ρίχνει λάσπη και να ποτίζει την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα. Διανθίζοντας σήμερα με πρωτοφανείς προσωπικές ύβρεις εναντίον μου. Ένοχος ή βλαξ δεν είπατε; Αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες».
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε: «Καταλαβαίνω, θέλετε να παρουσιάσετε μια εικόνα της πραγματικότητας τελείως δυστοπική. 3,5 χρόνια μετά τις εκλογές δημοσκοπικά υπολείπεστε και καταλαβαίνω γιατί ανεβάζετε συνέχεια τα ντεσιμπέλ της χυδαιότητας.
Για το μέλλον του τόπου, δεν έχετε να πείτε απολύτως τίποτα. Ούτε σήμερα είπατε. Δεν μπορείτε να μιλήσετε όχι μόνο για το μέλλον, ούτε για το παρελθόν σας. Ειρωνικό ότι διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας, συμπίπτει με την ημέρα που το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Μια στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν. Τότε ξεκίνησε η περιπέτεια της χώρας».

«Δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά του Καλογρίτσα»

«Η επιλογή σας ήταν διπλά ατυχής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.
«Φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να την ανακοινώσει με επίκεντρο την ΕΥΠ και τις Ένοπλες Δυνάμεις την ίδια ημέρα που στην Τουρκία συνεδρίαζε το συμβούλιο ασφαλείας της γειτονικής χώρας».
«Πάντως κ. Τσίπρα δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι η συζήτηση αυτή είναι καλοδεχούμενη. Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα ευθέως. Έχουμε συζητήσει τουλάχιστον τρεις φορές σε αυτή την αίθουσα το θέμα των υποκλοπών.
Οι απόψεις μου κρίνονται. Εγώ πάντως δεν κρύβομαι και δεν έχω πάθει αφωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Τόσες μέρες δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που φαίνεται να κατέληγαν από τον κ. Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια ευκαιρία και να συγκριθούμε όπως εμείς προτιμούμε. Να δούμε τα δικά μας πεπραγμένα και να τα αντιδιαστείλουμε με τη δική σας διαδρομή. Ευκαιρία να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός και για άλλες πλευρές της επικαιρότητας. Πρόσφατα φαίνεται ότι πληροφορηθήκατε ότι υπάρχουν δικαστές. Ναι, υπάρχουν και δικάζουν δύο υπουργούς σας. Οι δικαστές κρίνουν και όσα συνέβησαν στο Μάτι, εκεί που το 2018 χάθηκαν 103 ζωές με το κράτος αδιάφορο, διαλυμένο και αδίστακτο. Έτοιμο με στημένες συνεντεύξεις τύπου και με σόου να εξαπατήσει την κοινωνία όταν όλοι σας γνωρίζατε το μέγεθος της τραγωδίας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
«Δεν επιτρέπεται τα στελέχη σας να αναπαράγουν διαρκώς fake news» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Κάποια στιγμή από τώρα μέχρι τις εκλογές να απαντήσετε αν θα γκρεμίσετε το φράχτη; Είμαι σίγουρος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να μπορέσω να εκμαιεύσω μία απάντηση από εσάς. Τόσα ντιμπέιτ έγιναν στη Βουλή» συμπλήρωσε.
«Εξακολουθείτε να καλύπτετε και σήμερα τον κ. Παππά που δικάζεται για το σκάνδαλο του στημένου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες; Ποιος είναι ο περίφημος Α2 μέτοχος του syriza channel; Την εμπλοκή είχε ο κ. Αρτεμίου; Τι τεχνογνωσία σας προσέφερε; Πείτε μας που πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή κ. Καλογρίτσα;» ρώτησε εκ νέου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός.
«Διότι έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει στη βουλή επί λέξει "Πολάκη μη φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου". Γιατί δεν κάνετε μήνυση; Κάντε του μήνυση αν τολμάτε, αν είναι ψέμα όλα αυτά. Που πήγαν τα λεφτά θα μάθουμε; Βαριά κουβέντα ε; Όλοι σας λέει βουλευτές με τα λεφτά μου και δεν τον μηνύετε; Να μας πείτε τη σχέση σας με τον κ. Καλογρίτσα, με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αν μπορείτε να διαβεβαιώσετε το ελληνικό κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα; Μπορείτε; Κρατείται και αυτό.
Εμείς κ. Τσίπρα μένουμε Ευρώπη, χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο.
Θα απαντηθούν και αυτά τα ερωτήματα πολύ σύντομα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Είστε ένοχος, δώσατε εντολή για τις υποκλοπές

Να δώσει απαντήσει και εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για τις υποκλοπές κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.
O Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ο εντολοδόχος των υποκλοπών, γνώριζε τα πάντα και έλεγε ψέματα επί έξι μήνες, ενώ τον κάλεσε να αποκαλύψει για ποιο λόγο παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Κύρτσος και ο κ. Τέλλογλου. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει τι σχέση έχουν οι παρακολουθήσεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα.
«Δεν θα κάνετε εσείς μαθήματα πατριωτισμού στη δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και προανήγγειλε έλεγχο και του τελευταίου ευρώ που δαπανήθηκε.
Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για "μια πρωτοφανή σε βάθος και σε έκταση παραβίαση του κράτους δικαίου", "για μια πρωτοφανή θεσμική και Συνταγματική εκτροπή", για τις οποίες, όπως είπε, "πλέον" ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αρνείται ότι συνέβησαν, "δεν μπορεί να κάνει τον ανήξερο".
"Γιατί το σκοτάδι που κάνατε τα πάντα να επιβάλατε, νικήθηκε. Γιατί η δημοκρατία μας και οι θεσμοί της φάνηκε τελικά πολύ πιο ανθεκτική από όσο μπορούσατε να φανταστείτε. Και πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχουν μόνο "δημοσιεύματα, πληροφορίες και εικασίες", αλλά "σήμερα υπάρχουν αποδείξεις, αποδείξεις από την πιο επίσημη αρχή του κράτους για τη δράση του παρακράτους".
Χαρακτήρισε, δε, "θλιβερή" τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός εδώ και έξι μήνες, καταλογίζοντάς του ότι "την τελευταία φορά" που βρέθηκαν σε αυτήν την αίθουσα, "το έβαλε στα πόδια", όταν του ζήτησε να δεσμευτεί ότι δεν παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και υπουργούς της κυβέρνησης, προτιμώντας την "ταπείνωση" από την "δέσμευση".
Αυτή τη φορά, είπε, δε θα είναι "τόσο εύκολο", υπογραμμίζοντας πως εάν δεν δώσει "συγκεκριμένες απαντήσεις", θα είναι "άλλη μια ομολογία ενοχής". "Γνωρίζατε τα πάντα και επί έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα", ανέφερε.

Η ώρα της κρίσης

«Για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης .
Κε. Μητσοτάκη κάνατε ότι μπορούσατε για να μην έρθει αυτή η στιγμή .
Αν και παρανομήσατε, εγκληματήσατε εδώ και 6 μήνες είστε ενώπιος ενωπίω με τον ελληνικό λαό.
Μέσα στον πανικό σας και στην αλαζονεία της ισχύος σας κάνατε ότι μπορεί κανείς να φανταστεί για να συγκαλύψετε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν θα σας είναι εύκολο κε. Μητσοτάκη να το βάλετε και πάλι στα πόδια.
Δεν είχατε ούτε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε.
«Γνωρίζατε πολύ καλά κε.Μητσοτάκη ότι είχαν γίνει οι παρακολουθήσεις.
Εσείς ήσασταν ο εντολοδόχος .
Για έξι μήνες λέγατε ψέματα, παντού», ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεν μας λέγατε να φέρουμε τα στοιχεία; Τα φέραμε. Θα μας απαντήσετε τελικά; διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οργανωμένο σχέδιο από την εγκληματική οργάνωση

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο καλό οργανωμένο.
«Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.
«Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε την ευθύνη της ΕΥΠ, εσείς αλλάξατε το νόμο, εσείς βάλατε τον ανηψιό σας να ελέγχει την ΕΥΠ».
Αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να παραιτηθείτε είτε να υποδείξετε τους ενόχους και να τους οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη, επιμείνατε στο δρόμο της εκτροπής και στη δολοφονία της αλήθειας.
Είστε δύο φορές ένοχος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπαταχτζήδες του δημόσιου χρήματος»

«Μην επιχειρήσετε να πετάξετε τη μπάλα στην εξέδρα, θα εκτεθείτε.
Κατηγορούμενος είστε, όχι κατήγορος.
Το κόμμα σας κε.Μητσοτάκη χρωστά πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης