Διεθνή

Για μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία ετοιμάζεται ο Putin - Bloomberg: Νέα επίθεση Φεβρουάριο ή Μάρτιο

Για μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία ετοιμάζεται ο Putin - Bloomberg: Νέα επίθεση Φεβρουάριο ή Μάρτιο
Ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Putin στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν ένα χρόνο μετά από μια εισβολή που υποτίθεται ότι θα διαρκούσε εβδομάδες, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin προετοιμάζει μια νέα επίθεση στην Ουκρανία, θωρακίζοντας ταυτόχρονα τη χώρα του για μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους που αναμένεται να διαρκέσει για χρόνια.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το Κρεμλίνο στοχεύει να αποδείξει ότι οι δυνάμεις του μπορούν να ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά από μήνες απώλειας εδάφους, ασκώντας πίεση στο Κίεβο και τους υποστηρικτές του να συμφωνήσουν σε κάποιου είδους εκεχειρία που θα αφήνει τη Ρωσία να ελέγχει τα εδάφη που τώρα κατέχει, σύμφωνα με αξιωματούχους, συμβούλους και άλλους που γνωρίζουν την κατάσταση στο μέτωπο.

Στροφή στον ρεαλισμό

Ακόμη και ο Putin δεν μπορεί να αρνηθεί τις αδυναμίες του στρατού που έχει χτίσει για δεκαετίες, αφού τα στρατεύματά του έχασαν πάνω από τα μισά αρχικά τους κέρδη στην Ουκρανία, ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Οι επίμονες αποτυχίες έχουν οδηγήσει πολλούς στο Κρεμλίνο να είναι πιο ρεαλιστές σχετικά με τις άμεσες φιλοδοξίες τους, αναγνωρίζοντας ότι ακόμη και η διατήρηση της τρέχουσας πρώτης γραμμής θα ήταν επίτευγμα.

Πεπεισμένος για τη νίκη ο Putin, προ των πυλών η νέα επίθεση

Παρόλα αυτά, ο Putin παραμένει πεπεισμένος ότι οι μεγαλύτερες δυνάμεις της Ρωσίας και η προθυμία της να αποδεχθεί τις απώλειες –που ήδη ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, περισσότερες από οποιαδήποτε σύγκρουση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης– θα της επιτρέψουν να επικρατήσει παρά τις μέχρι τώρα αποτυχίες.
Η νέα επίθεση μπορεί να ξεκινήσει μόλις τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, δήλωσαν άνθρωποι κοντά στο Κρεμλίνο.
Τα σχόλιά τους επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις από την Ουκρανία και τους συμμάχους της ότι έρχεται μια νέα ρωσική επίθεση και υποδηλώνουν ότι μπορεί να ξεκινήσει πριν το Κίεβο λάβει τις πρόσφατα υποσχεθείσες προμήθειες αμερικανικών και ευρωπαϊκών αρμάτων μάχης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης