Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall, με βαρίδι τον τεχνολογικό κλάδο – Στο +0,03% ο Dow, ο Nasdaq -0,18%

Οριακές μεταβολές στη Wall, με βαρίδι τον τεχνολογικό κλάδο – Στο +0,03% ο Dow, ο Nasdaq -0,18%
Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street...
Oριακές μεταβολές σημείωσαν οι κύριοι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, με βαρίδι τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, αλλά και λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για την πορεία των εταιρικών κερδών… και την πιθανότητα ύφεσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,03%, στις 33.743 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινήθηκε στο -0,02%, στις 4.016 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,18%, στις 11.313 μονάδες
Καταγραφή_60.JPG
Στο ταμπλό, παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς η Microsoft είδε τον τίτλο της να πραγματοποιεί πτώση 0,59%, καθώς στην ενημέρωση αναλυτών που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ο τεχνολογικός κολοσσός απογοήτευσε με τις μελλοντικές προσδοκίες που παρουσίασε.
H Apple υποχώρησε κατά 0,47%, η Alphabet 2,54%, η μητρική της Facebook η Meta κινήθηκε στο -1,15%, ενώ οι Tesla και IBM που ανακοίνωσαν τα δικά τους μεγέθη μετά το κλείσιμο σήμερα σημείωσαν άνοδο +0,38% και πτώση 0,52% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, σε καθοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,46% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,14%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε οριακά στα 80,15 δολ.

ενώ η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό εννέα μηνών, σημειώνοντας άνοδο 0,4% στα 1.942 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0912 δολ.

«Με το μεγαλύτερο μέρος των κερδών να είναι ακόμα μπροστά στην αγορά, το ερώτημα εάν η στροφή προς την ανάπτυξη που σηματοδοτείται από τα πρόσφατα ράλι είναι δικαιολογημένη θα μπορούσε να απαντηθεί με ανοδικές εκπλήξεις κερδών και σταθερό guidance» δήλωσε ο Quincy Krosby, αναλυτής της LPL Financial.

Στα επιχειρηματικά, αυξημένες ζημιές ανακοίνωσε για το 2022 η Boeing, λόγω των αδύναμων αποτελεσμάτων της αμυντικής της μονάδας, προειδοποιώντας μάλιστα για περαιτέρω προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Ωστόσο η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία ανέφερε επισης ότι είχε τις πρώτες θετικές ταμειακές ροές της από το 2018.
Συγκεκριμένα η Boeing ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο 2022 ζημιές 1,75 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 19,98 δισ. δολάρια, πολύ κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street.
Οι αναλυτές της Wall Street περίμεναν από την Boeing να ανακοινώσει κέρδη 20 cents ανά μετοχή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FactSet και έσοδα 20,32 δισ. δολάρια.
Η AT&T παρουσίασε ισχυρή αύξηση των συνδρομητών της, παρότι τα ετήσια κέρδη της κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.
Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα δ' τριμήνου ανακοίνωσε η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla μετά το κλείσιμο της Wall.
Προσαρμοσμένα κέρδη: 4,1 δισ. δολάρια ή 1,19 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,13 δολαρίων που ήταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών κατά την Refinitiv
Έσοδα: 24,32 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι προσδοκιών των αναλυτών για έσοδα 24,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη Refinitiv

Στα μάκρο, ο προτιμώμενος δείκτης της ομοσπονδιακής τράπεζας για τον πληθωρισμό που δημοσιεύεται αύριο, ο δείκτης προσωπικών δαπανών (PCE), σύμφωνα με τους αναλυτές θα δείξει επιβράδυνση.
Ειδικότερα, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο γενικός δείκτης προσωπικών δαπανών θα κινηθεί με ετήσιο ρυθμό 5% και ο δομικός - που εξαιρεί τις μεταβολές σε ενέργεια και τρόφιμα - στο 4,4%, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα σημάνει τις χαμηλότερες μετρήσεις και για τους δύο από τα τέλη του 2021.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, o DAX -0,1%

Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ράλι που ξεκίνησε στις αρχές του 2023 μα «φρενάρει», παρά την ανάκαμψη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο.
Οι επενδυτές αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο 2022 και τις επόμενες κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% έως τις 0816 GMT, με την τεχνολογία και τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις να υποχωρούν περισσότερο.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε -0,08%, στις 15.081 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει μείωση 0,16%, στις 7.744 μονάδες.
Στις 7.043 μονάδες με πτώση 0,09% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε οριακές μεταβολές στις 25.875 μονάδες.
Καταγραφή_59.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της ASML Holding NV έχασαν 2% και ήταν μεταξύ των αρνητικών πρωταγωνιστών του STOXX 600, παρά την πρόβλεψη για αύξηση των πωλήσεων άνω του 25% για το 2023.

«Πιθανότατα δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά το ΑΕΠ θα μπορούσε να συρρικνωθεί ελαφρώς το πρώτο τρίμηνο» δήλωσε ο οικονομολόγος του Ifo, Klaus Wohlrabe.
Η αύξηση του Ifo συμβαδίζει με τα αισιόδοξα μηνύματα άλλων οικονομικών δεικτών, όπως το καταναλωτικό κλίμα της Γερμανίας, το οποίο αναμένεται να εδραιώσει την ανοδική του τάση τον Φεβρουάριο, ή ο γερμανικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών Flash, ο οποίος αυξήθηκε για τρίτο συνεχή μήνα τον Ιανουάριο.

Στα μάκρο, βελτιώθηκε τον Ιανουάριο το κλίμα στις γερμανικές επιχειρήσεις, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ξεκίνησε το νέο έτος με χαλάρωση του πληθωρισμού και βελτιωμένες προοπτικές, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.
Το ινστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στο 90,2, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δημοσκόπησης του Reuters μεταξύ αναλυτών, έναντι 88,6 τον Δεκέμβριο.
"Η γερμανική οικονομία ξεκινά το νέο έτος με περισσότερη εμπιστοσύνη", δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest.
Η αύξηση οφείλεται σε σημαντικά λιγότερο απαισιόδοξες προσδοκίες, ενώ οι επιχειρήσεις ήταν, ωστόσο, κάπως λιγότερο ικανοποιημένες από την τρέχουσα κατάστασή τους, ανέφερε το Ifo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης