Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρή πτώση 2,3% για το brent, στα 86,13 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Ισχυρή πτώση 2,3%  για το brent, στα 86,13 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,49 δολ. ή 1,8% και έκλεισε στα 80,13 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ επανέφεραν στο προσκήνιο τους φόβους για επικείμενη ύφεση.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα 24/1/23 έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο για έβδομο διαδοχικό μήνα, αν και με μικρότερο ρυθμό, τόσο στον κλάδο της μεταποίησης, όσο και στις υπηρεσίες.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες, διαμορφώθηκε στο 46,6 τον Ιανουάριο από 45,0 στο τέλος του 2022, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της S&P Global.
Πιο ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ευρωζώνη καθώς έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα επέστρεψε σε αναπτυξιακή τροχιά, με τον σύνθετο δείκτη της S&P να σκαρφαλώνει στο 50,2 τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg που τον τοποθετούσαν στο 49,8.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του Brent Μαρτίου έχασε 2,06 δολ. ή 2,3% κι έκλεισε στα 86,13 δολ. το βαρέλι.
Ανάλογα και το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,49 δολ. ή 1,8% και έκλεισε στα 80,13 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης