Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το κρύο φεύγει, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημειώνει «βουτιά» -9% - Στα 59,8 ευρώ το ολλανδικό TTF

Το κρύο φεύγει, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημειώνει «βουτιά» -9% - Στα 59,8 ευρώ το ολλανδικό TTF
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 11%
Μεγάλη πτώση καταγράφει και σήμερα το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, καθώς τα αποθέματα είναι περισσότερα του απαιτούμενου και αντιστάθμισαν την υψηλότερη ζήτηση, ενώ ο κρύος καιρός αναμένεται να εγακατλείει την Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 11%, διευρύνοντας την πτώση της Δευτέρας.
Αυτή την ώρα, το ολλανδικό TTF Φεβρουαρίου υποχωρεί 9,2% στα 59,88 ευρώ.
Ο ψυχρός καιρός έχει αυξήσει τη χρήση φυσικού αερίου για θέρμανση, αλλά τα υψηλά επίπεδα αποθήκευσης και οι ισχυρές παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου κατευνάζουν τα νεύρα και συμβάλλουν στη συγκράτηση των τιμών.
Οι θερμοκρασίες στη βορειοδυτική Ευρώπη προβλέπεται να γίνουν πιο ήπιες σύντομα, με θερμότερο καιρό να αναμένεται μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Maxar Technologies.

ttf1.JPG

Απέφυγε την ενεργειακή κρίση η Ευρώπη

Οι ισχυρές ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου και τα αποθέματα παρέχουν την πεποίθηση ότι η Ευρώπη θα τελειώσει αυτόν τον χειμώνα χωρίς ενεργειακές ελλείψεις.
Αυτό συμβάλλει στην αντιμετώπιση των χαμηλότερων ροών από τη Ρωσία και των περιορισμών των προμηθειών από τη Νορβηγία που σχετίζονται με τη συντήρηση. Οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν σε χαμηλό 16 μηνών νωρίτερα αυτό το μήνα, αμβλύνοντας ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό και την οικονομία στην περιοχή.
"Οι αγορές φυσικού αερίου παρέμειναν σχετικά σταθερές ενόψει του ψυχρότερου καιρού", ανέφεραν οι αναλυτές της Alfa Energy σε εβδομαδιαίο σημείωμα.
"Με τον καιρό να προβλέπεται να επιστρέψει σε ήπιο επίπεδο στις αρχές Φεβρουαρίου, δεν αναμένεται μεγάλη μεταβλητότητα των τιμών μέχρι τότε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης