Τελευταία Νέα
Speculator

Τι συμβαίνει στο Υπερταμείο με συγγενείς, φίλους και πολυθεσίτες; - Τα περίεργα φαινόμενα

Τι συμβαίνει στο Υπερταμείο με συγγενείς, φίλους και πολυθεσίτες; - Τα περίεργα φαινόμενα
Τα ερωτήματα που κυκλοφορούν στους διαδρόμους
Σχετικά Άρθρα
Συνέδρια, ημερίδες, συνεντεύξεις, ομιλίες συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα καθημερινότητα της διοίκησης του Υπερταμείου όπου ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης έχει συμπληρώσει διετία και μέχρι στιγμής παρατηρείται αύξηση των δαπανών για συμβούλους και άλλες αμοιβές αλλά το έργο που έχει συντελεστεί (πλην κυβερνητικών ή διοικητικών πρωτοβουλιών θυγατρικών του Ταμείου όπως η περίπτωση της ΔΕΗ) όχι μόνο αναζητείται αλλά και δημιουργεί ερωτήματα.

Προς το παρόν κυριαρχούν προγράμματα για το εργασιακό περιβάλλον και τη διαφάνεια, την ορθή εταιρική διακυβέρνηση αλλά από εκ των πραγμάτων τα προγράμματα στην πράξη δεν βρίσκουν εφαρμογή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τείνει να γίνει μόδα η συμμετοχή στελεχών του Υπερταμείου σε θυγατρικές τους και δεν έχει καταστεί σαφές αν αυτό συνοδεύεται και από πρόσθετες αμοιβές από τις ήδη παχυλές αμοιβές που εισπράττει η διοίκηση του Υπερταμείου, πράγμα ιδιαίτερα πιθανόν. Πέραν αυτού φαίνεται ότι γεννώνται εύλογα ερωτηματικά και για άλλες πρακτικές όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι Επικεφαλής Νομικός και υπεύθυνος κανονιστικό συμμόρφωσης σε δύο θυγατρικές του Υπερταμείου είναι το ίδιο πρόσωπο δηλαδή λαμβάνει δύο αμοιβές.

Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι να κυκλοφορεί λίστα με ερωτήματα και κουίζ όπως για παράδειγμα:


1. Ποια σύζυγος Διευθύνοντα θυγατρικής του Υπερταμείου ήταν μέχρι πρότινος στο Δ.Σ άλλης θυγατρικής;

2.Υπάρχουν στελέχη και μέλη Δ.Σ που αμείβονται όχι από μία, αλλά από 2 και πάνω εταιρείες;

3.Υπάρχουν πρώην μέλη του Δ.Σ που ακόμα και σήμερα έχουν συνεργασίες με το Υπερταμείο ή και τις θυγατρικές του επ’ αμοιβή;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης